Ucrainenii susţin că au recuperat un oraş din Donbas. Zelenski a ordonat armatei să provoace un maximum de pierderi Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombardament al armatei ruse în Ucraina FOTO AFP
Bombardament al armatei ruse în Ucraina FOTO AFP

Centrul pentru Comunicaţii Strategice şi Securitatea Informaţională a Ucrainei afirmă că armata ucraineană a recuperat localitatea Sceastia din regiunea Luhansk şi a eliminat 50 de militari ruşi.

„Sceastia a fost recuperată după atacul agresorului rus. În timpul încercării de atac echipamentul inamic a fost distrus şi aproximativ 50 de inamici au fost ucişi. Sciastie este sub controlul nostru!”, a anunţat centrul pe contul său de Facebook.

Între timp, tancuri ale armatei ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei dinspre zona regiunii Luhansk, conform unor informaţii transmise de Serviciul pentru frontiera de stat a Ucrainei.

Tancurile au fost reperate în apropierea localităţilor Krasna Talovka, Milovo şi Gorodişce.

Trupele ruse au atacat, de asemenea, unităţi ale Brigăzii a 17-a de tancuri din Krivoi Rog, în regiunea Dnepropetrovsk, şi o unitate militară din Krasnopilia, regiunea Sumî.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat joi trupelor ucrainene să provoace un maximum de pierderi militarilor ruşi care invadează Ucraina.

„Comandantul suprem al Forţelor armate a ordonat ca un maximum de pierderi să fie provocate agresorului”, anunţă generalul Zalujnîi.

Armata ucraineană „luptă cu demnitate” împotriva atacurilor inamicului, dă asigurări el.

Forţele armate ucrainene luptă aprig împotriva unor bombardamente masive ale unor infrastructuri ale artileriei ruse, a anunţat joi un consilier al preşedintelui Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite