Ruşii cer poliţiştilor de frontieră de pe Insula Şerpilor să se predea, anunţă Serviciul de Grăniceri al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Două ţinte necunoscute s-au apropiat de Insula Şerpilor, relatează Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

„Invadatorii ameninţă că vor cere ca militarii detaşamentului de frontieră Izmail să se predea. Agresorul a folosit canalul de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei. Poliţiştii de frontieră se vor apăra”, a spus GNSU într-un comunicat. Insula Şerpilor se află la cincizeci de kilometri est de gura Dunării la extremitatea vestică a Mării Negre.

Serviciul de Frontieră ucrainean raportează, de asemenea, că aeronave şi echipamente nemarcate atacă de la graniţa cu Belarus.

Forţele armate ucrainene luptă aprig împotriva unor bombardamente masive ale unor infrastructuri ale artleriei ruse, anunţă joi un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Pe de altă parte, locuitori ai Kievului se refugiau la metrou, pentru a-şi ”salva” viaţa.

Tancuri ucrainene au intrat joi în oraşul Mariupol, după ce preşedintele rus Cladimir Putin a autorizat o operaţiune militară în Ucraina.

Pe aceeaşi temă:

Insula Şerpilor, rana deschisă a României, de la stăpânirea bizantină la cea a „Sublimei Porţi“. Detalii din culisele faimosului proces de la Haga

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite