Ce sporturi extreme pot fi învăţate la Marea Neagră. Kitesurfingul, ultima „nebunie“ încercată de români pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de sporturi extreme sau cei care doresc să înveţe să le practice au la dispoziţie oameni competenţi care-şi oferă serviciile în staţiunile de la Marea Neagră.

La Aerodromul Tuzla există piloţi şi paraşutişti experimentaţi care oferă contracost lecţii de zburat. La baza aeronautică funcţionează prima şcoală de acrobaţie aviatică din România, ale cărei cursuri au fost autorizate în mai 2016. La Tuzla te poţi caza, cu ajutorul gazdelor, care te ajută să găseşti soluţia potrivită pentru tine, astfel încât să-ţi foloseşti bugetul pentru cursuri, nu în principal pentru cazare.

La Regional Air Services de la Tuzla poţi să-ţi obţii brevete de pilot de avion privat, de avion comercial sau de transport aerian.

Tot acolo există, din 2003, şcoala de paraşutism, prima şcoală privata cu acest specific din România, care are program permanent şi instructori proprii. Salturile se fac de la înălţimea de minimum 1.000 metri, dar aceasta poate ajunge şi la 4.000 metri. De sus, se poate experimenta nu doar adenalina, ci şi o vedere panoramică a litoralului.

Scufundare sau echilibru la Marea Neagră

Dacă doreşti scufundări, găseşti centre acvatice de la Vama Veche până la Mamaia. Îţi asigură echipament nautic şi instructor care să te însoţească îndeaproape pe tot parcursul scufundării. Dar aici nu vei învăţa doar să te scufunzi de agrement.

Centrele, cum este Aquaventure Diving Center din Vama Veche, îţi oferă posibilitatea de a deveni, la rândul tău, scafandru sau chiar instructor autorizat. Vei putea să explorezi adâncurile mării, vei putea să salvezi oameni şi, cine ştie, vei putea chiar găsi o comoară ascunsă de Marea Neagră.

La Mamaia Nord şi la Năvodari sunt mici tabere de kitesurfing, stand-up paddle şi alte sporturi nautice nemotorizate. Băieţii de la plaja H2O sau plaja Kazeboo te învaţă cum să-ţi ţii echilibrul pe mare, tăind valurile cu placa de surf sau de SUP.

Aventură la Neptun

Nu trebuie să mergi până la munte ca să încerci aventura căţărării pe trasee de pădure. În pădurea de la Comorova de la Neptun s-a deschis de anul trecut Paradis Land, parcul de aventură.

Există 14 trasee de aventură concepute în funcţie de dificultate şi de publicul-ţintă. Sunt trasee pentru adulţi şi pentru copii, cu diferite ateliere şi cu platforme amplasate la o înălţime maximă de 2 metri. Sunt, de asemenea, trasee destinate exclusiv adulţilor, compuse din ateliere cu platforme amplasate la înălţimi între 9 metri şi maximum 12 metri.

Tot aici există un perete de căţărat. Este format din 3 panouri cu înclinare pozitivă, negativă şi neutră, fiind una din provocările parcului. Fiecare panou are 7 trasee cu grade diferite de dificultate. „O dată ce ai pus mâna şi piciorul pe prize, dorinţa de a ajunge în vârf este de neoprit“, spun gazdele.

În parcul de la Neptun poţi juca tir cu arcul sau air soft, iar dacă doreşti o petrecere pentru copii, pentru ei ar fi o amintire de neuitat.

Pe aceeaşi temă:

Ce poţi face în Dobrogea în afară de plajă. Călătorie uimitoare prin tărâmul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Ce nu fac românii ca să evite coşmarul drumului spre Marea Neagră? Podul pe care mulţi şoferi îl ocolesc din neştiinţă

Superbul muzeu unicat în România din cotloanele Dobrogei. A fost inaugurat de trei dintre cei patru regi ai României

Studiu realizat pe litoral: românii susţin că vor să-şi petreacă cu familia tot timpul liber, fie că sunt vacanţe sau petreceri

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite