Studiu realizat pe litoral: românii susţin că vor să-şi petreacă cu familia tot timpul liber, fie că sunt vacanţe sau petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panoul cu dorinţe pentru petrecerea timpului liber cu familia Sursa foto Zaga Brand
Panoul cu dorinţe pentru petrecerea timpului liber cu familia Sursa foto Zaga Brand

Un studiu realizat pe litoral, la Mamaia, a revelat că 63% dintre românii intervievaţi consideră că timpul petrecut cu familia este cel mai preţios. Ideal ar fi ca zilele libere să fie folosite pentru vacanţe sau petreceri - a reieşit din sondajul efectuat în timpul minivacanţei de Sfânta Marie.

Cei întrebaţi şi-au exprimat opţiunile privind modul de petrecere a timpului liber împreună cu cei dragi. Astfel 47% dintre respondenţi consideră că cel mai potrivit mod de a fi alături de familie sunt vacanţele.

Alţi 16% au spus că momentele cele mai bune pentru a fi cu cei dragi sunt evenimentele importante din viaţa de familie: aniversări, onomastici sau momente speciale. Încă 13% au amintit ca modalitate de a petrece timpul liber alături de familie - plimbările în aer liber.

Excursii, drumeţii şi vizite în parcuri tematice sunt alte posibilităţi preferate de români pentru petrecerea timpului liber, alături de familie.

Vizionarea unui film sau jocurile de societate se află la coada statisticii şi a existat un procent de 5% dintre participanţi care a declarat că în acest moment cariera şi situaţia economică a familiei sunt prioritare faţă de investiţia în modalităţi de petrecere a timpului liber.

Cele mai frecvente locuri de vacanţă menţionate au fost litoralul Mării Negre şi vacanţele în străinătate. Intervievaţii au realizat primul album de momente petrecute în familie - „Momente Împreună“, care a însemnat 300 de fotografii cu o anvergură de 360 de grade.

Turişti Mamaia sondaj timp liber familie Zaga Brand Dr Gerard Polonia Sursa foto ZB

Peste 600 persoane au răspuns chestionarului realizat în perioada 14-16 august, în Piaţeta Perla din Mamaia, de agenţia Zaga Brand pentru un producător internaţional de biscuiţi şi napolitane, Dr. Gerard din Polonia.

„Cele mai recente studii europene relevă faptul că familiile petrec împreună doar 34 de minute pe zi. Pornind de la sloganul nostru «More together» («Mai mult împreună») am lansat campania «Momente Împreună» prin care ne dorim să îi aducem pe români mai mult timp alături de cei dragi. Am început prin a propune şi alte modalităţi de petrecere a timpului liber, precum plimbările, sportul, lectura, jocurile de societate şi i-am invitat pe vizitatori să experimenteze şi să creeze albumul «Momente Împreună», prin care am colectat gândurile şi dorinţele românilor referitoare la petrecerea mai multor momente plăcute în familie“, a declarat Otilia Stanciu, manager Dr. Gerard România.

Pe aceeaşi temă:

Cum vor arăta vapoarele de la intrările în oraşul Constanţa. Vedetele militare vor fi transformate de tineri în exponate de artă urbană

Ce poţi face în Dobrogea în afară de plajă. Călătorie uimitoare prin tărâmul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite