VIDEO Comisarul european Navracsics Tibor, la Cluj: „tinerii se radicalizează deoarece trec printr-o criză identitară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Tibor Navracsics şi profesorul Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al aderării României la UE. FOTO: Remus Florescu
Comisarul Tibor Navracsics şi profesorul Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al aderării României la UE. FOTO: Remus Florescu

Comisarul european Tibor Navracsics responsabil pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, aflat într-o vizită la Cluj-Napoca, a purtat un dialog cu tinerii prezenţi la o dezbatere despre viitorul Europei. El a explicat de ce crede că tinerii trec printr-un proces de radicalizare şi a susţinut că în centrul politicii europene pentru tineri se afla rezolvarea problemei şomajului.

„De ce se radicalizează tinerii europeni?” a fost una dintre întrebările care i-au fost adresată comisarului european Tibor Navracsics în cadrul dialogului cu cetăţenii despre viitorul UE la care a participat şi profesorul Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al aderării României la UE.   

„Cred că este vorba despre o criză identitară. Tinerii sunt victimele succesului UE. UE a trecut de colaborarea economică şi a ajuns în zone foarte sensibile care ţin de identităţi. Trebuie să dezvoltăm o versiune acceptabilă a UE, în care UE trebuie să completeze,  nu să înlocuiască indetitatea naţională. Aceste fel de identitate trebuie sprijinită. Una dintre modalităţile prin care se poate face asta este programul Erasmus Plus. Generaţia Erasmus e acum o comunitate de 9 milioane de persoane, o comunitate mică în comparaţie cu cele 500 milioane deeuropeni. Vrem să lărgim, să facem programul mai accesibil pentru tinerii ce vine din zone mai puţin dezvoltate pentru ca aceştia să experimenteze atitudinea europeană”, a susţinut comisarul. 

Întrebat despre strategia pentru tineri la nivelul UE, Navracsics a susţinut că în centrul acestei strategii este rezolvarea problemei şomajului în rândul tinerilor. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite