Un alt festival în weekend, la Cluj: EcoTradiţii. Evenimentul va readuce în atenţia oamenilor un parc uitat

Un alt festival în weekend, la Cluj: EcoTradiţii. Evenimentul va readuce în atenţia oamenilor un parc uitat

O imagine veche din Parcul Feroviarilor, publicată pe site-ul nemţesc wolfwerke.de

Parcul Feroviarilor din Cluj, un parc nefolosit de prea mult timp, va găzdui în acest weekend o nouă ediţie a festivalului EcoTradiţii. Iniţiativa a ajuns la ediţia cu numărul patru şi este o idee a celor de la  Asociaţia Cercul Social. Vor fi evenimente precum: experimente ştiinţifice pentru cei mici, târg handmade, jonglerii, ateliere de reparat şi multe altele.

Ştiri pe aceeaşi temă

A patra ediţie a Festivalului EcoTradiţii va avea loc în parcul feroviarilor din Cluj-Napoca. Activităpţile vor începe vineri, 11 august, şi vor ţine până duminică inclusiv, 13 august.

Oameni de omenie din Cluj, vor construi împreună un scenariu ideal, orientat spre un viitor sustenabil al comunităţii locale. Un spaţiu viu, în care viaţa socială şi comunitară funcţionează pe modelul unui sistem circular, întreţinut de comunităţile locale prin participare- de către copii, tineri, adulţi şi vârstnici. Ne dăm cu cargo-bicicleta, experimentăm modele economice alternative, ţesem, pictăm, reparăm biciclete, facem jonglerie, ne uităm la teatru de păpuşi, cântăm şi savurăm bucate locale. Activităţile eCo tradiţii vor exemplifica cum sistemele de circulaţie, comunicaţii, educaţie, energie şi hrană se pot combina creativ într-o reţea complexă de comunităţi care preţuiesc cooperarea, convivialitatea şi încrederea socială, afirmă organizatorii festivalului, cei de la Repair Cafe Cluj şi Asociaţia Cercul Social.

PROGRAMUL FESTIVALULUI ECOTRADIŢII:

VINERI
18.00- 20.00- Experimente Şţiinţifice pentru pitici: vulcan, pastă de dinţi pentru elefanţi, baloane de săpun cu Asociaţia Părinte înFloreşti

SÂMBĂTĂ
CERC DE REPARAŢII, REUTILIZARE ŞI RECREAŢIE

10.00- 13.00- Atelier de croşetat cu Ghemul Loredanei
10.00- 12.00- Repair Cafe- reparatii electrice şi mecanice
16.00- 20.00- Repair Cafe- reparaţii biciclete
16.00- 18.00- Atelier de ţesut covoraşe din textile reutilizate cu Asociaţia Firul Ariadnei

CERC DE ECONOMII ALTERNATIVE
10.00- 18.00- 1010 moduri de a cumpăra o carte fără bani
10.00- 18.00- Oser pe Someş
11.00-13.00- Târg hand-made cu Asociatia Părinte înFloresti

CERCUL COPILĂRIEI

10.00-13.00- Atelier de realizat brăţări cu Ghemul Loredanei
11.00- 12.00- Atelier de creaţie păpuşi din materiale reciclabile cu Magic Puppet
12.00- 13.00- Fabuloasa aventură a lui Pim- Spectacol de teatru de păpuşi cu Magic Puppet
16.00-18.00- Jonglerie pentru copii cu Asociaţia Firul Ariadnei

CERC DE VOIE BUNĂ

10.00-18.00- Plimbări gratuite cu Cargo-bicicleta
16.00- 18.00- Pictură pe sticlă cu Societatea pentru Consum Responsabil
17.00- Picnic
17.30- Karaoke

DUMINICĂ
11.00-12.00- Limbajul semnelor mimico-gestuale cu Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual
12.00- 13.00- MeditaŢie- Conştientizarea sinelui cu Ludovic
12.00- 14.00- Ecologizare


Festivalul eCo tradiţii este o iniţiativă a Asociaţiei Cercul Social“ Pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente şi Colaborative de Economie Circulară. 

Parcul Feroviarilor din Cluj era înainte de Revoluţie unul dintre parcurile preferate ale clujenilor. Acolo se amenaja iarna „orăşelul copiilor” prin care circula o locomotivă de agrement, cea din poza de la începutul ştirii. Acest parc este al doilea parc ca mărime din Cluj şi la sfârşitul lui marite, anul acetsa, preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond anunaţ că parcul va intra în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. Ministerul Transporturilor avizase proiectul de Hotărâre de Guvern prin care terenul de 5,3 hectare va intra în proprietatea publică a municipiului.

 

Mai puteţi citi:

eCo tradiţii, festivalul unde înveţi să te împrieteneşti cu vecinii. „Nu există gunoaie, ci doar lucruri nefolosite la locul nepotrivit“

citeste totul despre: