Lecţii de prim ajutor. Caravana care îi învaţă pe oameni cum să salveze vieţi ajunge în judeţul Cluj

Lecţii de prim ajutor. Caravana care îi învaţă pe oameni cum să salveze vieţi ajunge în judeţul Cluj

Maşină de pompieri  FOTO ISU Cluj

De azi, 19 mai, şi până duminică, 21 mai, caravana ”Fii pregătit!”, un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, se află în judeţul Cluj. Oamenii vor fi instruiţi cum să procedeze în situaţii la limită şi cum să salveze vieţi. Peste 10.000 de persoane au fost instruite prin această iniţiativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caravana „Fii pregătit!“ se află vineri, 19 mai, la Dej, în Piaţa Bobâlna, iar mâine, 20 mai, va ajunge la Turda, în Piaţa Republicii, şi duminică, 21 mai, în parcarea Cluj Arena din Cluj-Napoca.

În cele trei zile, între orele 10.00 şi 18.00, pompierii ISU Cluj susţin cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Lecţiile vor cuprinde nu doar modul în care oamenii ar fi bine să facă faţă situaţiilor extreme, ci şi prezentări ale dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor, precizează pompierii clujeni.

Este al doilea an când Caravana „Fii pregătit!“ porneşte la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei. În următoarele patru luni, caravana va ajunge în 38 de localităţi. După popasurile din judeţul Cluj, caravana se va îndrepta spre Satu Mare şi Tăşnad în zilele de 27 şi 28 mai.

Cei ce vor să participe la cursuri se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD - AICI, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna august.

Anul trecut, caravana a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de oraşe şi a instruit peste 10.200 de oameni.

Caravana „Fii pregătit!“ este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul fundaţiei unui operator de telefonie mobilă.

Mai puteţi citi:

FOTO Incendiu la Cluj-Napoca: 5 ore a ars o zonă mlăştinoasă din apropierea unui parc logistic cu 10 hectare de depozitare şi birouri

citeste totul despre: