GALERIE FOTO Vezi cum arată “Buftea de Cluj”. Proiectul va fi gata în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta "Buftea de Cluj" în 2015.
Aşa va arăta "Buftea de Cluj" în 2015.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, o investiţie de 10 milioane de euro, va fi terminat în 2015. Construcţia amplasată în Dealul Lomb din Cluj, care a fost realizată în proporţie de 13%, va găzdui  26 de firme care activează în industriile creative.

La 4 luni de la începerea lucrărilor la Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC), care se vrea o zonă dedicată dezvoltării industriei cinematografie, dar şi a artei în general, asemănătoare cu ce înseamnă pentru filmul românesc studiourile Buftea, proiectul a început să prindă contur. Investiţia de 10 milioane de euro, bani de la UE, va fi terminată în 2015. ”Lucrarile de executie pentru proiectul european CREIC sunt in termen. 13% din constructie este executata pana la acest moment, termenul de finalizare fiind februarie 2015.Cel putin 26 de intreprinderi mici, mijlocii si mari vor activa aici, vor da locuri de munca clujenilor, fiind practic un incubator de afaceri de mare dimensiune. Procedura de selectare a companiilor va fi elaborata in perioada urmatoare pornind de la obiectivul major pe care il vizam peste 10-15 ani pentru aceasta noua zona de dezvoltare a municipiului: inovare, cercetare, dezvoltare”, a explicat primarul Emil Boc.

Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative 

Fianţarea e asigurată prin Programul Operational Regional 2007-2013 - Axa prioritara 1. 

Valoarea totala a proiectului: 68.389.300, 3 lei, din care asistenta financiara nerambursabila: 25.990.997, 05 lei .  Constructor: Asocierea Valve International – RDV Construct / White Star International – Team Net Engineering.   Proiectul propune:

-  crearea si dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor in vederea dezvoltarii sectorului IMM, in special a firmelor care activeaza in domeniul industriilor creative - potentiala sursa de crestere economica.

-  De rezultatele proiectului vor beneficia 26 companii din care: 18 microintreprinderi si intreprinderi mici; 6 intreprinderi mijlocii; 2 intreprinderi mari.

Planurile construcţiei

Lucrarile ce vor fi executate vizeaza: -  construirea unei cladiri, dispusa volumetric in patru corpuri diferite intre ele prin numarul de niveluri. Cladirea este structurata pe verticala: 3 niveluri de subsol, parter si 4 etaje cu suprafete construite diferit datorita retragerilor practicate.

-  un Amfiteatru Verde si platforme cu gazon circulabil in partea de nord-est a constructiei, spatii exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestari in aer liber.

-  334 parcari, din care 209 in exterior (4 pentru persoane cu dizabilitati) si 125 la subsol, in interior (4 pentru persoane cu dizabilitati).

Destinatia spatiilor

Spaţiile vor fi folosite pentru: -  birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video sau in care pot organiza diverse evenimente, spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice etc.

-  un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber

-  servicii si facilitati in conformitate cu nevoile firmelor gazduite

Firmele incubate vor avea acces la servicii integrate pentru afaceri, servicii de asistenta gratuita (tip help – desk) oferite de personalul structurii de sprijinire a afacerilor in urmatoarele domenii: consultanta si servicii IT, consultanta juridica, financiara, in domeniul investitiilor, in marketing si vanzari, precum si in management general. Structura imobilelor va avea posibilitatea de a suporta viitoare extinderi, in functie de cererea existenta, iar dimensionarea instalatiilor va fi proiectata de la momentul initial in consecinta.

        

Citeşte şi 

Ardealul va avea propriile studiouri cinematografice cu bani europeni. În 2013 încep lucrările la „Buftea“ de Cluj

16 firme se „bat“ să construiască „Buftea de Cluj“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite