FOTO Proiect fotografic inedit: Ce păsări trăiesc la Muzeul Satului din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vieţuitoarele înaripate care trăiesc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ din Cluj-Napoca vor fi „vedetele“ mai multor şedinţe foto. Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în subordinea căruia se află parcul (numit generic Muzeul satului), are un parteneriat încheiat cu fotograful şi biologul Marius Ioan Groza.

Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Tudor Sălăgean, spune că unul dintre cele mai noi proiecte ale instituţiei în fruntea căreia se află se numeşte „Vieţuitoare la Muzeu - Parcul Naţional Etnografic «Romulus Vuia»“  şi se derulează în parteneriat cu un fotograf şi biolog originar din localitatea mureşeană Târnăveni, Marius Ioan Groza (29 de ani).

Ideea acestei iniţiative pleacă dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, de acum 20 de ani.
„Era cineva de la Muzeul Satului din Bucureşti care desena vieţuitoarele de acolo. Noi vrem să arătăm publicului, prin fotografii, într-o expoziţie, în primăvară, ce păsări trăiesc în Parcul Etonografic“, afirmă Tudor Sălăgean.

Acesta afirmă că în parc sunt locuri speciale unde se pune hrana pentru păsări şi că, pe lângă păsări, la Muzeul Satului din Cluj, vizitatorii pot zări şi veveriţe, câteodată vulpi şi foarte rar căprioare.
„Parcul etnografic este un loc căutat de fotografi“, completează Sălăgean.

Fotograful Marius Ioan Groza spune că îşi doreşte mult ca acest proiect să îi reuşească şi se gândeşte pe viitor să-l extindă la nivelul întregului judeţ. Mai ales că este şi biolog.
„Să sperăm că în luna martie vor fi gata fotografiile cu păsările din Parcul etnografic“, afirmă Groza.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite