Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, despre reforma lui Toader: „Vor să reînvie un sistem care funcţiona la comandă politică. Gata cu goana după laicuri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Giurgiu a regizat filmul care spune drama procurorului Panait. FOTO: F.G.
Tudor Giurgiu a regizat filmul care spune drama procurorului Panait. FOTO: F.G.

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, care a regizat filmul „De ce eu” despre drama procurorului Panait – o victimă a sistemulu de justiţie a anilor 2000, critică dur reforma propusă de Tudose. „ Vor să reînvie un sistem prost şi care funcţiona la comandă politică”, ascris Giurgiu pe Facebook.

Redăm mai jos postarea integrală de pe pagina de Facebook a lui Tudor Giurgiu: 

„N-aş fi crezut că justiţia anilor 2000-2002, pe care o puteţi vedea (aşa cum m-am priceput) în De ce eu?, are şanse să reînvie în România 2017-2020. Nişte domni vor sa reînvie un sistem prost şi care funcţiona la comandă politică.

Pe atunci, Inspecţia Judiciară era folosita strict de către Ministru pentru a decapita pe cine nu era conform cu "ce se doreşte". Te potoleau imediat. Aveai alte păreri (vezi secvenţele din film)? Să vină Inspecţia peste procuror, să-l aducem la ordine. Azi, inspecţia judiciară e un organism independent, după ce a fost sub CSM. Faptul că Procurorul Şef va putea infirma un act al procurorului din subordine nu numai pe temeiuri de legalitate, dar şi pe fond, ne trimite tot în anii ăia, când puterea procurorilor-şefi era foarte mare. Din nou, revedeţi "De ce eu?". 

Fraţilor, ne ducem în jos. Hai, gata cu fotografiile cu plaje şi ambuteiaje, gata cu goana dupa laicuri şi făcutul de insta-stories. Ieşiţi în public, exprimaţi-vă, protestaţi. Evident, dacă nu vreţi să va întoarceţi în anii 2000. Ca asta ne paşte. #deceeu”.

Am mai citit că la Parchetul General se vrea constituită o direcţie specială pentru infracţiunile comise de magistraţi. Cum ar veni, "Biroul de Anchete Speciale" din anii 2000, unde lucra Panait btw. Dar de ce să mai înfiinţăm aşa ceva când ai un DNA care funcţionează foarte bine? Şi care se ocupă şi de magistraţi. Iar chestia cea mai comică e cu eliminarea Preşedintelui din circuitul de numire a şefilor de la DNA, DIICOT şi MP. Adică, vrem depolitizare, dar lăsam pe cei din CSM să hotarască doar din cei propuşi de Ministrul Justiţiei? 

Dacă are omul o zi proastă, dacă o sa primească un telefon cu o seară înainte să pună pe listă vreun văr sau cumătru? Fraţilor, ne ducem în jos. Hai, gata cu fotografiile cu plaje şi ambuteiaje, gata cu goana dupa laicuri şi făcutul de insta-stories. Ieşiţi în public, exprimaţi-vă, protestaţi. Evident, dacă nu vreţi să va întoarceţi în anii 2000. Ca asta ne paşte. #deceeu”. 

„De ce eu” - sinopsis

„Bazat pe fapte reale, „De ce eu?” spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate”, se arată în sinopsisul filmului.

Citeşte şi

Legile lui Tudorel Toader: când sluga se bucură că devine sclav

Iohannis: Modificările legilor Justiţiei sunt un atac asupra statului de drept şi împotriva luptei anticorupţie. Eforturile României din ultimii 10 ani vor fi anulate

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite