Cristian Boldunduţ, olimpicul internaţional clujean, crede în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Boldunduţ alături de colegele sale la Olimpiada Internaţională de Biologie. FOTO: transilvaniareporter
Cristian Boldunduţ alături de colegele sale la Olimpiada Internaţională de Biologie. FOTO: transilvaniareporter

Clujeanul Cristian Alexandru Bolunduţ este unul dintre tinerii români care s-a întors, pe 21 iulie 2013, acasă cu medalii de bronz de la Olimpiada Internaţională de Biologie, care a avut loc în capitala Elveţiei. Bolduţ îşi va continua studiile în România, sperând că lucrurile se vor îmbunătăţi.

Lotul naţional al României la Biologie se întoarce acasă cu trei medalii de bronz de la Olimpiada Internaţională de Biologie, aflată la a XXIV-a ediţie. Acelaşi rezultat a fopst obţinut şi anul trecut. Cei trei medaliaţi la această competiţie sunt Oana Elena Băran (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Vlad Coşoreanu (Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca), laureat cu bronz şi la ediţia precedentă, anunţă edu.ro.

Bolduţ rămâne în România

Alex Bolunduţ a reuşit să urce pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Biologie pentru al doilea an consecutiv. Anul acesta a terminat liceul şi s-a înscris la UMF Cluj, unde a fost acceptat fără să mai dea examen. 

Întrebat dacă se gândeşte să plece din ţară având în vedere că cercetarea în România e subfinanţată şi are probleme, Bolduţ a declarat pentru citynews: “Ştiu asta, dar sper că se va schimba ceva pe viitor. Merită încercat! Nu ştiu dacă e o carieră, n-am luat în calcul prea mult plecatul în străinătate, pentr că am considerat că mai ai ce învăţa şi în România. Cât timp mai poţi învăţa aici într-un mediu de calitate merită să rămân. Mai departe nu m-am gândit foarte bine, dar voi lua în calcul toate oportunităţile şi sper să fac alegerile cele mai bune. E un fel de partiotism, un fel de mândire naţională, pentru că dacă toată lumea pleacă de aici n-o să se schimbe nimic. Cineva trebuie să schimbe lucrurile. Poate n-o să fie eu sau colegii mei de generaţie, dar putem contribui şi noi puţin”. El crede că ceea ce lipseşte sistemului de învăţământ din România este “partea practică, în general, care e deficitară. Noi am avut parte de două săptămâni de pregătire practică la Bucureşti, la Facultatea de Biologie, şi ne-a folosit, în mare. Dar ar trebui insistat mai mult pe această parte. Elevii trebuie să îşi formeze mâna lucrând în laborator, în anumite condiţii. Nu e neapărat dificil, dar e altfel dacă e eşti pe un teritoriu necunoscut.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite