Ucis de viteză. Un tânăr şi-a pierdut viaţa pe loc într-un accident cumplit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Rutieră a deschis dosar penal FOTO Mihaela Cojocaru
Poliţia Rutieră a deschis dosar penal FOTO Mihaela Cojocaru

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a sfârşit tragic în ziua de 1 mai, după ce a condus cu viteză un motociclu pe raza comunei Ciocăneşti. Bărbatul nu a avut nicio şansă de supravieţuire, din cauza impactului violent decedând la scurt timp după accident.


Poliţiştii spun că tânărul din Călăraşi nu a ţinut cont de viteza de deplasare. În timp ce conducea un motociclu, pe raza comunei Ciocăneşti, din cauza vitezei excesive, într-o curbă deosebit de periculoasă ar fi pierdut controlul motociclului, a părăsit partea carosabilă, ieşind în decor, unde s-a izbit violent de un gard şi de un stâlp. Pentru tânărul de 25 de ani nu a existat nicio speranţă. El a murit pe loc, în urma loviturii puternice. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Iată câteva recomandări pe care le fac poliţiştii motocicliştilor:

1. Păstraţi contactul vizual - nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

2. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.

3. Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

4. Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi - şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

5 .Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente.

6. Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

7. Utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

8. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

9. Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

10. Fiţi vizibil - purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovzoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Vă recomandăm şi:

Un şofer care a accidentat un pieton pe DN3B, reţinut de poliţişti. Suspectul a fugit de la locul faptei

Accident pe DN3 Bucureşti-Călăraşi cu două victime. O maşină scăpată de sub control s-a înfipt într-un copac

FOTO Accident pe DN3B, în satul Tonea. Se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a înfipt cu maşina într-un copac

Accident cu patru victime la Plevna. Un bărbat a fost ucis pe loc de viteză, iar un altul se zbate între viaţă şi moarte

Accident cu 5 victime pe DN31. O femeie a fost ucisă de o maşină care a pătruns pe trotuar la Ciocăneşti


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite