Prevenire. Localnicii din Modelu şi Roseţi, învăţaţi cum să se ferească de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au distribuit materiale cu caracter prevenitv FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştii au distribuit materiale cu caracter prevenitv FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii şi cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Modelu au organizat o acţiune de informare a cetăţenilor din mediul rural.

Pe 12 septembrie, poliţiştii au organizat  în localităţile Modelu şi Roseţi, o activitate de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă, precum şi a furturilor de păsări şi animale.

Scopul acţiunii a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor împotriva acestui gen de infracţiuni şi informarea cu privire la măsurile minime de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime. 

Recomandările au fost susţinute şi de materiale cu caracter preventiv pe care le-au distribuit oamenilor.

Pentru a fi feriţi de probleme, poliţiştii recomandă:

1. Păstraţi-vă calmul! Evitaţi conflictele acţionând cu calm.

2. Nu vă faceţi singuri „dreptate” lovind adversarul. Aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave, nebănuite. De la o palmă sau îmbrânceală se poate dezechilibra şi lovi în cădere. 

3. Un limbaj controlat, fără jigniri previne adesea escaladarea conflictelor.

4. Dacă aţi fost lezat sau aţi suferit o pagubă  morală sau materială de pe urma unei infracţiuni sau contravenţii nu alegeţi calea unei răzbunări personale, ci apelaţi la organele de poliţie.

Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu cadă în mâna infractorilor, ţineţi cont de câteva sfaturi:

1. Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe).

2. Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

3. Pe parcursul nopţii sau chiar şi ziua, îndeosebi în situaţia în care plecaţi de la domiciliu, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările. 

4. Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţe mari de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

   

5. Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite