Grepfrutul, detoxifiantul care aduce hormonul fericirii şi distruge tumorile. Beneficiile neştiute ale citricelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogat în vitamine şi antioxidanţi, grepfrutul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbi şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri.

De asemenea, fructul exotic stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor. Grepfrutul este un detoxifiant natural care acţionează asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Acţiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziţilor şi virusurilor.

"Grepfrutul mai conţine substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor. Printre cele mai importante beneficii ale sale, amintim doar câteva: este util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară, e un stimulent excelent al digestiei şi al eliminării reziduurilor; un stimulent al metabolismului grăsimilor şi foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge”, explică dr. Denisa Zaharia, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Specialiştii spun că grepfrutul este un excelent remediu antistres şi este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, care este cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”.

Sucul de grepfrut abundă în vitamina C, ajutând la arderea grăsimilor. Acelaşi rol îl are şi acidul acetic conţinut de oţetul de mere. Spre deosebire de alte citrice, grepfrutul, numit şi fructul Raiului, conţine o enzimă care dinamizează digestia.

Cinci motive să consumi grepfrut

Eficient în curele de slăbire. Fructul conţine substanţe nutritive care stimulează metabolismul şi favorizează digestia, reprezentând un aliment de bază în curele de slăbire. Contribuie la scăderea în greutate, dacă se respectă şi o alimentaţie echilibrată şi activităţi fizice regulate.

Reduce riscul cardiovascular. Grapfrutul poate reduce riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care au un rol protector.

Protejează împotriva cancerului. Mai multe studii au arătat că acest fruct ne protejează de cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Conţine substanţe numite limonoizi, care împiedică formarea tumorilor.

Scade colesterolul. Consumul a două grepfruturi pe zi scade nivelul de colesterol şi trigliceridele. Studiile desfăşurate de specialişti au demonstrat că pectina poate reduce nivelul de colesterol din sânge.

Previne boala Parkinson. Datorită flavonoidelor, grepfrutul scade riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.

Ţine cancerul la distanţă. Licopenul, pigmentul responsabil pentru culoarea roşiatică a grepfrutului, lupta împotriva tumorilor şi a multor tipuri de cancer, distrugând radicalii liberi ce pot cauza astfel de boli. Licopenul îşi face efectul cel mai bine atunci când este însoţit de vitaminele A şi C, acestea putând fi găsite tot în grepfrut. De asemenea, un compus antioxidant numit naringenin se află şi el în fructul de grepfrut. Naringeninul reconstruieşte ADN-ul deteriorat în cazul cancerului de prostată. Această reconstruire a ADN-ului contribuie la prevenirea unei noi apariţii a cancerului, deoarece împiedică reproducerea celulelor canceroase.
 

Vă recomandăm şi:

Planta care te vindecă de melancolie. Cicoarea, înlocuitorul perfect al cafelei, tratează hepatita cronică şi diabetul - sfaturile medicilor despre cum o folosim

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite