FOTO Delta nedescoperită. Călăraşiul, judeţul cu cei mai puţini turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai puţin turişti aleg să vină în oraşul de pe malul Borcei, deşi zona este una atractivă. În judeţul Călăraşi, în luna aprilie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, înnoptările hoteluri sau moteluri au fost cu 7,2% mai multe, iar sosirile au înregistrat o scădere de 10,8%.


Chiar dacă are unele dintre cele mai frumoase ostroave de la Dunăre, cea de-a doua Deltă a României, Călăraşiul este judeţul cu cei mai puţini turişti. Conform Institutului Naţional de Statistică, 1.570 de persoane au ales să viziteze, anul trecut, oraşul de pe malul Borcei.

Zona sălbatică este de o frumuseţe rară. Ostroavele din împrejurimile Călăraşiului găzduiesc mii de specii de păsări, animale şi plante ocrotite de lege. Zeci de pelicani, pescăruşi, şoimi şi alte specii rare de păsări trăiesc în raiul conferit de insule. Printre speciile protejate care cuibăresc aici se numără pelicanul creţ, raţa roşie, cormoranul mic, şoimul dunărean şi vulturul codalb. În zona celor 10 ostroave cuibăresc şi vin să se hrănească peste 21.000 de specii de păsări care îşi depun ouăle aici sau în zona Srebrâna (Bulgaria) sau în Delta Dunării. În aceste zone care îţi taie răsuflarea cu frumuseţea lor se poate ajunge doar pe cont propriu. Doar cei care deţin o barcă se încumetă să viziteze aceste frumoase insuliţe create pe fluviu. Turiştii pot închiria o ambarcaţiune pentru 100 de euro pe zi, timp în care se pot delecta cu cele mai spectaculoase peisaje de la Dunăre.

Înnoptările au scăzut dramatic

În perioada ianuarie- aprilie 2014, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2013, înnoptările au înregistrat o scădere de 43,0 %, iar sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut  cu 37,1%.
Conform Direcţiei Regionale de Statistică din Călăraşi, sosirile înregistrate în luna aprilie 2014 au fost de 773, în scădere cu 10,8 % faţă de cele din luna aprilie 2013. Sosirile în hoteluri deţineau în luna apriliee 2014 o pondere de 75,2% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare,  faţă de 46,5% cât reprezentau în luna aprilie 2013.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Cele mai rare păsari care trăiesc în Bărăgan. Gâsca cu gât roşu şi pelicanul creţ, bijuteriile de la Dunăre

Comoara dispărută a României: dropia

FOTO Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai rare păsări din lume, a poposit şi în Bărăgan

Oamenii de ştiinţă vor să demonstreze că păsările pot simţi un cutremur

Păsările călătoare nu mai vor în ţările calde

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite