Descinderi la Remat SA. Cum au fost vândute la fier vechi peste 2.000 de vagoane ale CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de percheziţii au loc în mai multe judeşe din ţară FOTO tawillgroup.eu
Zeci de percheziţii au loc în mai multe judeşe din ţară FOTO tawillgroup.eu

Zeci de perchezii au loc miercuri dimineaţă, 3 mai, într-un dosar complex de fals intelectual, uz de fals şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave care vizează devalizarea CFR Marfă, aflat în lucru la DIICOT Timiş. Ofiţerii DGA au descins în mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi, paguba în acest caz ridicându-se la peste 6,3 milioane de euro.


Descinderile sunt desfăşurate la domiciliul unor suspecţi, cât şi la locurile de muncă ale acestora din Bucureşti, precum şi pe raza judeţelor Călăraşi, Prahova şi Dâmboviţa.Totodată, ofiţerii D.G.A. ridică înscrisuri de la un număr de 3 instituţii şi urmează să pună în aplicare 13 mandate de aducere la audieri faţă de persoane suspecte.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2016, mai multe persoane din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ”CFR MARFĂ” S.A, s-au constituit într-un grup infracţional organizat. Pentru ca afacerea să meargă strună, aceştia au implicat factori de decizie de la nivel central şi teritorial, având drept scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării. Astfel, spun ofiţerii DGA, s-a facilitat însuşirea şi folosirea de către SC REMAT SA Călăraşi a diferenţei rezultate între valoarea reală şi cea subevaluată a bunurilor casate.


Diferenţa de preţ a intrat în buzunarul Remat

Subevaluarea s-a efectuat de către S.N.T.F.M. ”CFR MARFĂ” S.A, prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, a celor 2.450 de vagoane pe roţi, la preţ de deşeuri de fier vechi, deşi în componenţa acestora se afla oţel special cotat pe piaţă cu preţuri de vânzare mai mari. De asemenea, comisiile constituite în vederea predării vagoanelor casate către beneficiarul SC Remat SA Călăraşi(deţinută de familia libaneză Tawill) au omis să menţioneze în procesele verbale de casare cantităţile de oţel rezultate în urma tăierii şi cântăririi, fapt care a facilitat însuşirea diferenţei de preţ de către SC Remat SA Călăraşi.

În cauză, ofiţerii D.G.A. au fost delegaţi de procurorul de caz să efectueze activităţi de procedură penală începând cu luna februarie 2016. La percheziţiile care au loc şi pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinţi, Arad si Teleorman, participă poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, precum şi lucrători din cadrul I.P.J. Timiş, S.R. Poliţie Transporturi Timişoara şi Gruparea de Jandarmi Mobilă "Glad Voievod" Timişoara.
 

Vă recomandăm şi:

CFR Marfă a înregistrat venituri în scădere în primele şase luni. Cauza: transportă prea mult cărbune

Miracolul vine pe calea ferată – cum au revenit pe profit CFR Călători şi CFR Marfă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite