Cea mai uşoară reţetă: cum pregăteşti caşcavalul pane perfect şi de ce trebuie mâncat rapid

Cea mai uşoară reţetă: cum pregăteşti caşcavalul pane perfect şi de ce trebuie mâncat rapid

FOTO Shutterstock

O reţetă gustoasă, uşor de preparat şi foarte săţioasă. Şniţelul de caşcaval se face cât ai clipi şi iese un delciu, dacă ştii să-l pregăteşti. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie, care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

200 g caşcaval
1 ou
1 lingură de faină
2 linguri de lapte
3 linguri de untdelemn
piper

Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: “Cine crede, cinstind vorbind, că aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot văd franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, - care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea - forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).

Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu), merge cu un vin alb, jumătate dulce - jumătate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă.

Mod preparare:
•    Se taie cascavalul în felii groase de un deget
•    Se trece prin lapte
•    Se bate oul cu făină şi piper
•    Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet
•    Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi
•    Trebuie mâncat imediat, altfel se face piatră.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm şi:

Cea mai uşoară reţetă de pe vremuri. Cum faci turte ca ale bunicii, un aperitiv gustos şi sănătos

Secretul celui mai sănătos şi gustos sos de roşii. Cât se fierbe şi de ce se pun zahăr caramelizat şi vin în preparat

Cum faci cea mai bună tocană oltenească. Reţeta celui mai popular fel de mâncare: cât trebuie să fiarbă ca să fie delicioasă

Cea mai uşoară reţetă: cum faci chiftele gustoase şi sănătoase din cartofi

citeste totul despre: