Aloe Vera, elixirul tinereţii, cu 240 de substanţe active. Hrana vie care luptă cu cancerul şi purifică organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aloe Vera, planta-miracol
Aloe Vera, planta-miracol

„Remediul armonie”, „Elixirul tinereţii” şi „Planta nemuririi”. Acestea sunt aprecierile pe care le-a primit Aloe Vera de-a lungul secolelor de la oamenii care s-au vindecat miraculos, apelând la această plantă. Datorită celor 240 de substanţe active pe care le conţine, Aloe Vera continuă să uimească lumea medicală, luptând efiecient tumorilor, curăţând corpul de toxine şi stimulând imunitatea.

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, aloe vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăţilor sale de energizare şi tonifiere a ţesuturilor. Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit Aloe Vera, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumuseţare.

calarasi aloe

Aloe Vera este un adevărat cocktail de hormoni vegetali, planta conţinând peste 240 de substanţe active. Printre acestea se regăsesc 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acţiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, hormoni vegetali care stimulează creşterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

“În ultimii 30 de ani s-au întreprins în multe laboratoare medicale din lume studii serioase în privinţa plantei de Aloe Vera, considerată de medici şi nutriţionişti din lumea întreagă o adevărată plantă miracol ce a fost inclusă în vaste studii clinice. Aloe Vera şi proprietăţile sale vindecătoare continuă să uimească datorită multitudinii sale de acţiuni terapeutice. În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conţine cel puţin trei agenţi antitumorali: emodina, manoza şi lecitina. Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ţine sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie şi sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor”, spune dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.  

Proprietăţi antivirale şi de refacere a măduvei osoase

Un studiu remarcabil efectuat în legătură cu efectele plantei asupra sistemului imunitar, de către dr. J.C. Pitman, în 1992, arăta faptul că glucomannanul din Aloe întăreşte sistemului imunitar stimulând macrofagele, care sunt nişte leucocite speciale care înghit bacteriile şi reziduurile.

calarasi aloe

De asemenea, compusul esenţial, glucomannanul (o fibră solubilă), are reale proprietăţi antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase.

“Tratamentele cu Aloe Vera au de asemenea o acţiune remarcabilă asupra ficatului, îmbunătăţesc digestia, refac ţesuturile deteriorate şi sporesc fluxul liber de energie prin toate organele”, explică medicul.

Iată în ce alte afecţiuni este folosită cu succes Aloe Vera: stimulează şi fortifică sistemul imunitar, previne cancerul şi bolile autoimmune, stimulează regenerarea celulară, probleme digestive: colită, colon iritabil, constipaţie, diaree; malabsorbţie, ajută în dezechilibre grave ale bacteriilor benefice din intestin; reglează metabolismul, diabet zaharat tip 1 şi 2; hepatite virale; herpes; oboseală cronică; ulcer gastro-duodenal; dureri musculare; sinuzită şi astm; psoriazis, erupţii şi pete pe piele; arsuri, tăieturi, răni, înţepături de insecte.


 

calarasi aloe

Planta perenă, cu frunze compuse din trei straturi

Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice. Planta este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă şi cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic.

Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi şi suculente, având o lungime de aproximativ 50 cm. Frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se foloseşte în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.


 

calarasi aloe

Specialiştii spun că Aloe Vera poate fi folosită cu succes sub formă de: gel, capsule, suc, pudră, tincturi alcoolice şi desigur frunza propriu-zisă din care se extrage gelul ce poate fi aplicat local în caz de arsuri, răni, tăieturi.

calarasi aloe

Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă.

"Sub formă de gel, tratamentul se recomandă în cure de minimum două luni. În această perioadă, este indicat să se excludă din alimentaţie ouăle şi lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important să se consume minimum 2,5 l lichide pe zi (apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale). Preparatele ce conţin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afecţiuni grave ale sistemului sanguin şi inimii, femeilor care prezintă sângerări uterine şi femeilor însărcinate. Înainte de a începe un tratament specific cu Aloe Vera, este recomandat să cereţi îndrumarea unui medic avizat”, avertizează Cătălin Luca.  

Vă recomandăm şi:

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite