4.200 de nereguli, amendate de inspectorii ISU la controalele în teren. Sancţiunile au însumat 2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cele 976 de controale de prevenire realizate în 2015 de inspectorii de la ISU au ieşit la iveală 4.200 de deficienţe, cele mai multe dintre ele fiind legate de neobţinerea avizelor de securitate la incendiu.


Neregulile descoperite au fost amendate, valoarea sancţiunilor însumând peste 2 milioane de lei. Comparativ cu anul 2014, spun specialiştii, se constată o scădere cu aproximativ 30 % a numărului de deficienţe constatate de la 6.076 în anul 2014 la 4.200 în anul 2015, o scădere cu 33 % a sancţiunilor contravenţionale cu amendă de la  644 amenzi  în anul 2014, la 433 amenzi  în anul 2015.

Printre cei amendaţi se regăsesc: 110 administratori, 18 persoane cu atribuţii de conducere, 5 primari, 3 viceprimari, 5 preoţi, 11 alte persoane (proprietari, salariaţi) şi 281 persoanelor juridice.
Din totalul de 397 procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor întocmite, 13 au fost atacate în instanţă, din care 4 au primit soluţii favorabile inspectoratului, 2 au fost anulate atât la instanţa de fond cât şi la recurs, dar nu pentru vicii de formă, iar 7 dosare sunt în prezent pe rolul instanţelor de judecată.

Fără autorizaţii

La controalele efectuate, cdrele ISU au descoperit că 13 localităţi din cele 55 din cadrul judeţul Călăraşi nu au întocmit Planul de apăare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale. Mulţi dintre cei controlaţi nu obţinuseră autorizaţiile de securitate la incendiu la începerea lucrărilor de execuţie şi extindere, respectiv dare în folosinţă pentru 23 reţele de alimentare cu apă a localităţilor.

În alte situaţii nu au fost respectate cerinţele care au stat la baza emiterii a 8 avize de securitate la incendiu sau nu nu s-a asigurat întocmirea a 10 planuri de evacuare în caz de situaţii de urgenţă la nivelul localităţilor din judeţ. La 17 unităţi administrativ teritoriale nu a fost actualizat Planul de Analiză şi Acoperire a Riscurilor.
 

Vă recomandăm şi:

Intervenţie. Pompierii, alertaţi să evacueze apa din mai multe gospodării

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

FOTO Incendiu devastator la Unirea. O casă cu etaj s-a făcut scrum de la un scurtcircuit

Neglijenţă. Incendiu la Vlad Ţepeş din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat

FOTO Foc pus intenţionat. Discoteca No Limit din Cuza-Vodă, mistuită de flăcări

Incendiu devastator la un depozit de furaje din Jegălia. Pompierii au stins vâlvătaia în 14 ore

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite