18 cămine culturale din Bărăgan, lăsate în paragină, pe lista reabilitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un pas de ruină, zeci de cămine culturale din judeţul Călăraşi se află pe lista Companiei Naţionale de Investiţii pentru reabilitare. În majoritatea dintre acestea, discoteca organizată la sfârşitul săptămânii este activitatea cea mai frecventă, profitabilă şi controversată.



Pentru că nu au fost întreţinute, multe cămine cultural au fost concesionate sau chiar vândute, în multe comune clădirile fiind în paragină. În acest context, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat, în toamna anului trecut, prin Compania Naţională de Investiţii (C.N.I. S.A.), Programul Prioritar Naţional pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public, din mediul rural şi mic urban.


Rezultatele selecţiei cererilor depuse au fost publicate, pe site-ul MDRAP, din mediul rural fiind selectate 379 de aplicaţii, ce au întrunit peste 50 de puncte. Între acestea, se regăsesc 18 comune din judeţul Călăraşi: Ciocăneşti, Dichiseni, Şoldanu, Al. Odobescu, Chirnogi, Grădiştea, Săruleşti, Borcea, Dragalinaa, Crivăţ, Spanţov, Jegălia, Independenţa, Luica, Fundeni, Ştefan cel Mare, Lupşanu şiTămădău Mare.


În comuna Dichiseni, de exemplu, reabilitarea căminului cultural din  satul Coslogeni va fi realizată cu 280.000 de euro. Proiectul, depus de autorităţile locale în cadrul Programului Operaţional de Pescuit, vizează şi resuscitarea clădirii ce a fost construită în anii 50.

Vă recomandăm şi:

Vioara lui George Enescu, la căminul cultural

Reabilitarea căminului cultural din Poienile Zagrei costă cât trei apartamente cu trei camere în Bistriţa

Peste 30 de elevi din Arcani vor învăţa în căminul cultural

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite