Telefonul mobil, instrument necesar la vizitarea unui muzeu din România
0Muzeul Judeţean Buzău ţine pasul cu tehnologia şi devine o instituţie ”smart”. Chiar din acest an, exponatele din mai multe secţii ale instituţiei vor avea aplicate coduri QR.
Asta înseamnă că un vizitator al Muzeului Judeţean Buzău, posesor de smartphone sau tabletă, poate afla mult mai multe detalii decât până acum, despre un exponat, după scanarea codului QR ataşat acestuia.
Demersul face parte din programul Smart Museum, iniţiat în 2018. Pentru început, coduri QR vor fi aplicate exponatelor din secţiile artă, istorie şi arheologie, urmând ca acest sistem să fie aplicat şi celorlalte secţii ale muzeului.
De asemenea, tot din 2022 va fi lansată o aplicaţie de smartphone dedicată Muzeului Judeţean Buzău.
Va mai fi lansat publicului, de asemenea, un tur virtual al Muzeului de etnografie şi folclor ”Vergu Mănăilă”, secţie exterioară a Muzeului Judeţean.
Muzeul Chihlimbarului, de la Colţi, redeschis în 2020, a beneficiat de modificări importante şi de investiţii în această direcţie. Aici se află prima vitrină smart instalată într-un muzeu românesc.
De asemenea, după reamenajare, sala dedicată florilor de mină pare desprinsă dintr-un film SF, cu rafturi cu design futurist. Pe lângă exponatele de chihlimbar de Colţi, considerat unul dintre cele mai preţioase din lume, găsim acum câteva plasme pe care rulează imagini şi filmuleţe de colecţie.
Vă mai recomandăm şi:
FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii