Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, întronizat în prezenţa a peste 5000 de credincioşi

Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, întronizat în prezenţa a peste 5000 de credincioşi

Întronizarea noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei                                              Foto Basilica.ro

Peste cinci mii de credincioşi şi 400 de feţe bisericeşti au participat astăzi la ceremonia de  întronizare a noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. La investirea în demnitatea de păstor al eparhiei au fost invitaţi mitropoliţi din Rusia, Bulgaria şi Grecia, dar şi demnitari şi parlamentari din cele două judeţe. Înaltpreasfinţitul Ciprian, noul arhiepiscop, are 48 de ani şi a fost ales de Sfântul Sinod pe 28 februarie cu majoritate de voturi.


După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din Buzău, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei a oficiat ceremonia de întronizare a Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian în demnitatea de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.

După citirea Gramatei mitropolitane de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Înaltpreasfinţitului Ciprian însemnele rangului arhiepiscopal: crucea şi engolpionul, camilafca şi mantia arhierească, i-a înmânat cârja arhipăstorească, apoi l-a condus pe noul arhiepiscop în tronul arhieresc.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat citire unui mesaj de felicitare adresat Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Apoi, Patriarhul României i-a dăruit Înaltpreasfinţitului Ciprian o Sfântă Evanghelie realizată la Atelierele Patriarhiei Române.

De asemenea, au fost citite mesaje de felicitare din partea Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, de către Dl. Cristian Diaconescu, Consilier prezidenţial, din partea Guvernului României de către Secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, iar Părintele Costică Panaite, Consilier cultural-învăţământ, i-a urat bun venit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ciprian în numele clerului şi credincioşilor din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a citit un mesaj cu ocazia instalării în demnitatea de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.

„Îi încredinţez pe toţi slujitorii sfintelor de la parohii şi mănăstiri că mă voi strădui să fiu cât mai prezent în viaţa lor şi a credincioşilor pe care îi păstoresc, săvârşind Sfânta Liturghie, împărtăşindu-le cuvânt de învăţătură şi bucurându-mă sau întristându-mă împreună cu ei la evenimentele care marchează, în genere, viaţa unei comunităţi”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei.
citeste totul despre: