Cum preparăm acasă cel mai gustos burger de vită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chef Cristi Dobre vă propune reţeta apetisanţilor burgeri de casă, o combinaţie perfectă de arome şi texturi. Conţine carne de vită, roşii, brânză edam sau ceddar, ingrediente pe care le găsim în orice supermarket.

nainte să ne apucăm de gătit, ne asigurăm că avem toate ingredientele necesare.

Avem nevoie de:

- 1kg carne tocată de văcuţă 

- 300 grame de ceapă tocată

- ½ linguriţă de frunzuliţe de cimbrişor 

- 1 linguriţă de sare 

- ½ linguriţă de piper

- 2  linguri de ulei 

- 4 ciuperci 

- brânză felii edam sau ceddar 

- 2 roşii potrivite tăiate felii

- 1 ceapă 

- sos barbeque 

Mod de preparare:

”Călim bine o ceapă medie cu o lingură de ulei, până ajunge la culoarea maronie. Apoi, punem la încălzit 400 ml de ketchup pentru 4 – 6 minute, cu un vârf de piper, după care se amestecă într-un blender cu ceapa apoi se dă la rece. Acesta este un sos bbq de casă”, spune Chef Cristi Dobre. 

Pentru sosul Caesar, avem nevoie de 300 ml de maioneză, doi căţei de usturoi, 50 ml lapte, câteva fire de pătrunjel, sucul de la un sfert de lămâie. Totul se amestecă în blender si se pune la rece.

”Într-o tigaie se călesc ceapa şi cimbrisorul la foc mic, se adaugă sarea şi piperul. Când ceapa ajunge la culoarea aurie se ia de pe foc şi se lasă la răcit pe o tăviţă, într-un loc rece, pentru circa o oră” spune bucătarul buzoian.
Imagine indisponibilă

Carnea de vită o frământăm bine cu ceapa din tavă, după care modelăm patru chiftele de burger rotunde şi le punem în tigaia încinsă la foc mis sau pe grătarul cu cărbuni.

După ce le gătim, luăm chifle de burger pe care întindem câte o linguriţă de sos Caesar şi una de barbeque, punem salată de sezon şi câteva rondele de ceapă, două feliuţe de roşii, chifteaua friptă pe jar, branza ceddar sau edam şi ciupercuţele felii pe care le-am tras la tigaie, în prealabil, cu puţin unt. Servim cu cartofi şi sosurile Caesar & BBQ extra

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite