Întreprinzătorul care a lăsat tumultul Capitalei pentru orăşelul de munte unde produce „alimente primitive“. Printre ele, băutura dacilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Negoţ a deschis fabrica în oraşul Pătârlagele
Mihai Negoţ a deschis fabrica în oraşul Pătârlagele

Mâncăruri care bucurau papilele gustative ale strămoşilor au ajuns în băcănii din mai multe oraşe, din micuţa fabrică a unui bucureştean care a ales să se mute cu familia în zona de munte a judeţului Buzău.

Mierea de albine, combinată cu fructe şi nuci, şi miedul, băutura dacilor, sunt primele produse din categoria „mâncărurilor primitive“ fabircate de Mihai Negoţ.

După ce s-a stabilit în Pătârlagele, oraş de munte din judeţul Buzău, Mihai Negoţ a început să crească albine, din curiozitate, apoi şi-a dezvoltat o mică afacere în care mierea capătă arome şi texturi deosebite. 

A construit o anexă, apoi a cumpărat utilaje de producţie cu banii de la nuntă şi aşa a apărut afacerea. Deocamdată, produce şapte variante de miere, toate amestecate cu fructe sau nuci sălbatice.

”Prima variantă ar fi una cu agrişe, dulce-acrişoară, mai avem cu cătină, cui îi place, o variantă de gem la rece miere cu aronia, o ciocolată tartinabilă, cu roşcove şi alune de pădure, mai avem simplă cu alune de pădure, mai avem cu nuci şi o variantă mai exotică, miere neprihănită cu fistic”, explică Mihai.

Amestecat la rece, produsul finit păstrează gustul şi toate calităţile mierii, fructelor uscate şi pe cele ale nucilor. Borcanele cu delicioasele amestecuri au găsesc repede clienţi pe internet şi în băcăniile cu produse naturale din mai multe oraşe din ţară. 

Imagine indisponibilă

Este ajutat în promovarea produselor chiar de către prietenii din Bucureşti, de care s-a îndepărtat doar fizic. 

”Mihai este în elementul lui aici şi are motive de satisfacţie cu aceste produse unice realizate de el. Am zis că vreau să văd şi eu şi să îl ajut cu ce pot, cu promovare. Le-am gustat şi recomand pe toată lumea să le cumpere”, spune Octavian, prietenul lui Mihai.

Pe lângă mâncăruri primitive, Mihai pregăteşte pentru livrare şi băuturi primitive, cum ar fi miedul sau hidromelul. Este o băutură alcoolică obţinută din miere fermentată, care are gust de bere nefiltrată sau de cidru.

”Aici este apă, miere, drojdie şi timp. Trei variante, una cu hamei, pentru băutorii de bere şi cu zmeură, pentru că avem pe cineva cu zmeură în zonă. Este o băutură foarte versatilă”, ne spune Mihai Negoţ, producătorul mâncărurilor ”primitive”.

Deocamdată, mierea este produsul de bază al făbricuţei. Un borcan costă 25 de lei, indiferent de conţinut. Anul trecut, Primitive Foods a vândut peste 3.500 de borcane. Pe fiecare etichetă se află un cod care, după scanarea cu telefonul, oferă informaţii despre producător şi provenienţa fiecărui ingredient. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite