Semne evidente că partenerul de viaţă înşală. „Oamenii au tendinţa să inventeze poveşti elaborate“

Semne evidente că
partenerul de viaţă înşală. „Oamenii au tendinţa să inventeze poveşti elaborate“

Lipsa comunicării este una dintre cauzele infidelităţii. FOTOShutterstock.

În orice cuplu pot apărea probleme, iar psihologii spun că sunt câteva semne care ne arată că partenerul nu este fidel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unele dintre semnele la care trebuie să fim atenţi sunt modificările de comportament.

„Dacă dintr-o dată partenerul devine mult mai atent la modul în care arată, îşi cumpără foarte multe haine noi, merge la salon şi la sala de fitness în mod regulat, toate acestea pot fi un semn de alarmă. Mai ales dacă nu obişnuia să facă aceste lucruri. Poate însemna că a devenit brusc mai preocupat de propria imagine, dar poate însemna şi că înşală. De asemenea, dacă partenerul devine mai secretos, nu răspunde la anumite apeluri în faţa dumneavoastră şi merge într-un loc din casă unde este sigur că nu auziţi, dacă îşi ascunde telefonul să nu-l vedeţi, sunt alte semnale de alarmă. Dacă primeşte apeluri la ore ciudate sau stă pe telefon sau calculator cu orele trebuie să fiţi vigilenţi. Acum multe dintre aventuri încep în mediul online, la început ca un flirt nevinovat“, spune psihologul Ana Maria Ruşizan.

Limbajul corpului poate trăda

Vă puteţi da seama dacă partenerul vă înşală şi dacă urmăriţi atent limbajul corpului. Nu multe persoane sunt capabile să mintă bine şi se dau de gol deoarece se simt vinovate de infidelitate. „Dacă partenerul vă evită privirea când vine târziu acasă, se uită în pământ şi încearcă să evite o conversaţie atunci este un semnal. Dacă îşi freacă mâinile şi răspunde cu lux de amănunte atunci când îl întrebaţi unde a fost atunci este un semn că minte. Oamenii au tendinţa să inventeze poveşti elaborate crezând că vor scăpa mai uşor şi că vor fi mult mai credibili.  Dacă merge direct la duş, spune mereu că este obosit şi evită relaţia intimă o perioadă mai lungă, trebuie să vă puneţi întrebări“, mai spune psihologul.

Atenţia exagerată, un semn de infidelitate

Există şi parteneri, mai ales bărbaţi, care atunci când înşală devin mult mai atenţi cu soţia. „Dacă vă aduce mereu flori şi cadouri, fapt pe care înainte nu îl făcea, dacă vă scoate mai des în oraş şi încearcă să fie cât mai tandru cu putinţă, deşi acest lucru nu îi stă în caracter trebuie să vă puneţi întrebări. Mai ales bărbaţii care simt vinovaţi că înşală încearcă să se revanşeze faţă de partenerul de viaţă. Şi femeile se simt vinovate însă ele au tendinţa să fie mai distante atunci când înşală pentru că aşa cred că nu vor fi prinse“, mai spune medicul.

Un alt semn al infidelităţii este refuzul partenerului de a te lua cu el atunci când iese cu prietenii. „Toţi avem nevoia de intimitate, iar băieţii au nevoie de o seară a lor, la fel cum au şi fetele. Nu este nimic rău în asta. Dacă însă refuză mereu şi preferă să iasă doar singur, clar este ceva în neregulă şi ar trebui să aveţi o discuţie. De asemenea dacă refuză să vă prezinte colegilor de serviciu şi găseşte tot felul de scuze este un alt semn că nu merge ceva bine în relaţie“, mai spune specialistul. 

citeste totul despre: