Percheziţii la Spitalul de Urgenţă Covasna. Medici suspectaţi că au primit mită pentru elibera acte false pentru obţinerea de pensii de invaliditate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile s-au desfăşurat şi la Spitalul de Urgenţă Covasna
Percheziţiile s-au desfăşurat şi la Spitalul de Urgenţă Covasna

Percheziţiile s-au desfăşurat în mai multe unităţi medicale din Covasna şi la locuinţele mai multor medici specialişti. Medicii sunt suspectaţi că au eliberat acte false pentru mai multe persoane care doreau pensie de invaliditate deşi nu aveau dreptul.

Poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Braşov au descins la mai multe unităţi medicale din Covasna şi la domiciliile mai multor medici suspectaţi pentri luare de mită.  

„La data de 30 martie 2017, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Covasna, Braşov, Mureş şi Harghita, au pus în executare 12 mandate de percheziţie, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna, Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Judeţean, un cabinet medical individual de familie, precum şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, Vâlcele, Dobârlău - jud. Covasna şi a municipiului Săcele - judeţul Braşov“, se arată în comunicatul procurorilor.

Mai mulţi medici sunt suspectaţi că au primit bani pentru a elibera acte false cu ajutorul cărora anumite persoane să beneficieze de pensie de invaliditate deşi nu aveau niciun handicap. 

„Percheziţiile au vizat activitatea infracţională a medicilor din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din subordinea Casei Judeţene de Pensii Covasna, a medicilor specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Doctor Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe, precum şi unor intermediari-persoane fizice de pe raza mun. Sf. Gheorghe şi com. Dobârlău, jud. Covasna într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de fals intelectual înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. În fapt, medicii din cadrul instituţiilor sus menţionate, sunt suspectaţi că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obţinerea de către persoane interesate a deciziilor de obţinere/menţinere în plată a pensiilor de invaliditate, cu prejudicierea bugetului de stat“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

         

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite