Miliardarul Marcel Butuza participă din nou la Raliul Dakar, cea mai dură competiţie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri, originar din Zărneşti, este un împătimit al unui sport mai puţin accesibil românilor de rând: enduro-cross. Adrenalină, viteză, curaj, teren accidentat şi multe emoţii, toate îl atrag pe Marcel Butuza.

Marcel Butuza este unul dintre cei 500 miliardari ai României potrivit Topului Forbes. Cunoscut drept „prinţul asfaltului", în Braşov, Butuza are afaceri în construcţii, transporturi, logistică şi imobiliare, fiind pe locul cinci în topul celor mai bogaţi braşoveni. Are o avere estimată la 23-24 de milioane de euro. Firma sa Vectra a câştigat licitaţii pentru lucrări importante la Braşov. Cel mai recent compania sa a construit pista Aeroportului. Firma sa se ocupă şi de deszăpezirea unei părţi a oraşului. Marcel Butuza a mai concurat la Raliul Dakar în 2007, 2009 şi 2011, iar la primele două curse a fost nevoit să abandoneze.  

Raliu Dakar este cea mai dură conpetiţie de gen din lume. „Pericole sunt la fiecare metru, la fiecare kilometru. Am rămas fără benzină, am rămas fără apă, m-am şi rătăcit. De multe ori şi ei mă întreb ce cau aici, dar este o pasiune şi să termin cursa Dakar este o performanţă extraordinară“, a spus Marcel Butuza. 

La Dakar mai participă şi un alt român, Emanuel Gyenes care a terminat pe locul 17, acum 3 ani. „Pentru mine, Raliul Dakar este un stil de viaţă. Din păcate, nu am reuşit să strâng bugetul necesar pentru a participa în 2013 şi 2014 şi este incredibil că mă voi întoarce în această competiţie. Sunt gata să lupt pentru un loc în top 20 la general şi voi face tot ce pot să îmi îmbunătăţesc recordul, clasarea pe poziţia a 17-a în 2011“, a spus sportivul.

Începe nebunia Dakar

Raliul debutează astăzi 4 ianuarie în Argentina. Competitorii vor traversa trei ţări în acest an. După startul din Argentina, caravana va trece prin Chile şi Bolivia, finalul fiind programat tot în „Ţara Tangoului”, pe 17 ianuarie. Competiţia moto va avea 13 etape, care vor însuma 9.295 de km, dintre care 4.752 km vor fi de probe speciale. Se va ajunge la 4.000 de metri altitudine, în Anzi, dar piloţii vor avea de trecut şi prin dunele deşertului Atacama.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite