Locatarul cu numărul 100 al Rezervaţiei de la Zărneşti este un ursuleţ de patru luni. A primit numele celebrei actriţe Brigitte Bardot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursuleţul a fost găsit de un grup de turişti. Se pierduse de mama lui şi risca să fie atacat de alte animale sălbatice sau să moară de foame. Acum va avea alţi 99 de prieteni în Rezervaţia de la Zărneşti.

Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti ajunge la locatarul cu numărul 100. Acesta va fi eliberat mâine, 17 mai, într-unul dintre ţarcurile dedicate urşilor cu nevoi speciale. Noul locatar este nimeni altul decât un pui de numai patru luni, care va purta numele celebrei artiste Brigitte Bardot, o bună prietenă a ursuleţilor încă de la deschiderea Sanctuarului. 

„Micuţa Brigitte a ajuns la Libearty după ce a fost găsită de un grup de prieteni aflaţi la un picnic la marginea pădurii. Oamenii au crezut iniţial că este un câine care vrea ceva de mâncare. Abia după minute bune şi-au dat seama de realitate. Pentru că mama nu a apărut pe parcursul zilei, oamenii au luat-o pe micuţă şi au adus-o la Sanctuar. Au salvat-o astfel de la o moarte aproape sigură, fiind mult prea mică pentru a supravieţui singură în pădure, unde ar fi riscat să fie sfâşiată de alte animale sălbatice sau să moară de foame. Mama ei, dacă ar fi fost prin preajmă, şi-ar fi făcut apariţia în timpul petrecut acolo“, a declarat Paula Ciotloş – vicepreşedinte al Asociaţiei Milioane de Prieteni

În ultimele trei săptămâni alte două ursoaice au fost aduse în „raiul ursuleţilor“ de la Zărneşti. Este vorba despre Anca şi Pamela care au trăit fiecare peste 20 de ani după gratiile grădinilor zoologice din Piatra Neamţ şi Oradea.

Rezervaţia este cea mai mare din Europa de Est. Se întinde pe 69 de hectare şi poartă numele LiBEARty. Înfiinţarea Rezervaţiei de la Zărneşti a fost inspirată de povestea unui urs chinuit care a murit înainte să mai poată gusta savoarea libertăţii. Ursoaica Maia a fost cea care a inspirat-o pe Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei «Milioane de Prieteni», să înfiinţeze rezervaţia. În 1998, Maia era ţinută într-o cuşcă la un restaurant din Bran. Ajunsese, practic, să-şi mănânce lăbuţa. Reprezentanţii asociaţiei au tratat-o şi i-au dus mâncare în fiecare zi timp de câţiva ani. Din păcate, Maia a murit înainte să ajungă în rezervaţia care a luat fiinţă în 2005.

 Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezevaţia este deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. PreşedinteleTripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite