Incendiul de la Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet a pornit de un coş de fum care nu fusese izolat corespunzător. Pagubele se ridică la 360.000 de lei

Incendiul de la Centrul de
Reabilitare Şcolară de la Brădet a pornit de un coş de fum care nu
fusese izolat corespunzător. Pagubele se ridică la 360.000 de lei

Cabana a ars aproape în totalitate. FOTO ISU Braşov.

Potrivit reprezentanţilor ISU Braşov incendiul a pornit de la un coş de fum care nu era izolat corespunzător şi care s-a supraîncâlzit. Cabana care a ars nu era asigurată, iar valoarea pagubelor este în curs de stabilire.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.45.Conform documentelor, pagubele provocate de incendiu se ridică la 360.000 de lei, din care 230.000 reprezentând valoarea de inventar a clădirii, iar 130.000 valoarea de inventar a bunurilor distruse de flăcări. 

Incendiul de la Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet a distrus aproape în totalitate cabana în care erau cazate 24 de fete cu dizabilităţi. „Incendiul a pornit cel mai probabil de la un coş de fum care nu era izolat corespunzător şi care s-a supraîncălzit. Focul s-a propagat rapid deoarece clădirea era din lemn. Aceasta a ars aproape în totalitate pe o suprafaţă de 650 de mp. Intervenţia noastră a fost îngeunată de faptul că apa din hidranţi era îngheţată şi a trebuit să alimentăm autospecialele la o distanţă de câţiva kilometri“, ne-a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Braşov.

Acoperişul cabanei care a ars a fost ignifugat în urmă cu un an la dispoziţia ISU după tragedia din Colectiv. Lucrarea a fost executată de o firmă privată. „Ignifugarea nu înseamnă automat că ne fereşte total de incendiu. Ignifugarea înseamnă că atunci când izbucneşte un incendiu arderea este incetinită. Chiar dacă acoperiul a fost ignifugat, lemnul din care era construită cabana era vechi şi foarte uscat, drept urmare s-a aprins foarte uşor“, a mai spus Ciprian Sfreja.

Clădirea care a ars nu era asigurată, iar valoarea pagubelor este în curs de stabilire. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov nu exclude demararea unei ancheta cu privire la firma care a executat lucrarea de ignifugare. „În acest moment nu am primit niciun document oficial care să ateste care a fost cauza incendiului. Dacă se va dovedi să este vorba despre coşul de fum, vom face verificări la firma care a executat ignifugarea acoperişului, deoarece aceeaşi companie a executat lucrări similare şi la alte centre din judeţ. Valoarea pagubelor este în curs de stabilire“, ne-a declarat Radu Mailat, inspector la biroul de presă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov.

Incendiul de Centrul de Centrului de Reabilitare Şcolară de la Brădet a izbucnit ieri dimineaţă la cabana în care erau cazate 24 de fete cu dizabilităţi. Acestea au fost rapid evacutate şi nimeni nu a fost rănit.

 

 

 

 

 

citeste totul despre: