Hoţii au trecut de la maşini la biciclete. Cum vă protejaţi bunurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletele au devenit ţintele hoţilor. FOTOArhivă.
Bicicletele au devenit ţintele hoţilor. FOTOArhivă.

În ultimul timp se fură tot mai multe bicilete. Poliţiştii au demarat o campanie pentru a-i informa pe braşoveni despre metodele care ţin hoţii la distanţă.

Biciclete lăsate în scările de bloc sau anexe ale acestora au devenit ţintele preferate ale hoţilor. „Mulţi proprietari de biciclete au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, respectiv spaţii publice/stradale. Realitatea  diferă, statisticile  arătând că locurile cele mai vulnerabile  sunt scările de bloc, uscătoarele şi boxele. Cel mai frecvent mod de operare întâlnit este reprezentat de distrugerea/tăierea sistemului antifurt al bicicletei. De asemenea, sunt situaţii în care hoţii forţează sistemul de prindere al balustradei de care este asigurată bicicleta. Hoţii acţionează de regulă pe timp de noapte, când sunt protejaţi de întuneric, însă nu puţine au fost situaţiile în care furtul a fost comis pe timp de zi. Curţile caselor unde bicicletele sunt lăsate neasigurate reprezintă o altă locaţie de unde acestea sunt sustrase“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

Sfaturi de la poliţişti:

Utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei (în general, lumea investeşte o sumă destul de mare în achiziţionarea unei biciclete, dar nu investeşte şi într-un sistem antifurt).

Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls sau de a nu fi ridicată bicicleta deasupra acestuia.

Intervalul de timp în care este lăsată bicicleta nesupravegheată trebuie să fie cât mai mic. Chiar dacă aceasta este asigurată cu sisteme de siguranţă, fiecare dintre acestea au anumite slăbiciuni care pot fi exploatate de hoţi pentru a sustrage bicicleta sau diferite componente.

Locul de depozitare al bicicletei trebuie să prezinte un grad ridicat de siguranţă: în incinta apartamentului/casei sau în spaţii în care nu au acces persoane străine. Astfel, scade considerabil riscul de a fi văzută bicicleta şi implicit riscul ca aceasta să fie sustrasă.

În cazul bicicletelor cu valoare de achiziţionare ridicată, este indicat să folosiţi inclusive alarme sonore care să vă poată alerta şi care să descurajeze furtul acestora.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite