Farmacia ilegală din curtea Spitalului Judeţean a fost demolată. Primarul şi fostul preşedinte al CJ Braşov, trimişi în judecată de DNA în acest dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dosarul farmacia George Scripcaru şi Aristotel Căncescu sunt acuzaţi că au aprobat cu bună ştiinţă construirea unei unităţi în curtea Spitalului Judeţean deşi acest lucru ear ilegal, iar conducerea unităţii spitaliceşti refuzase de mai multe ori cererea venită de la o firmă privată. Farmacia ilegală a fost acum demolată, după ce fusese închisă de DNA.

George Scripcaru şi Aristotel Căncescu sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu în acest dosar. Farmacia a fost demolată. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:  „În perioada mai 2013 - octombrie 2014, inculpaţii Matei Gavril şi Grama Lucia Cristina, în baza unei înţelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, au făcut demersuri pentru obţinerea nelegală a unei suprafeţe de 110 mp teren în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. De fapt, inculpatul Matei Gavril, identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii în curtea spitalului judeţean, locaţie care asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate, cu atât mai mult cu cât conducerea spitalului refuzase până la acel moment să permită amplasarea unei astfel de unităţi. Refuzul fusese motivat prin aceea că astfel ar fi fost avantajată o singură firmă care ar fi făcut concurenţă neloială celorlalte. Concret, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, îndeplinindu-şi în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu, dar şi cu încălcarea prevederilor legale, a făcut demersuri pentru adoptarea şi, ulterior, semnarea unei hotărâri prin care s-a aprobat închirierea terenului respectiv, fără existenţa unei justificări de necesitate şi oportunitate în interes public şi chiar în lipsa unei solicitări din partea conducerii spitalului“. 

Autorizaţii şi contracte ilegale

Autorizaţia de construcţie a fost emisă ilegal, iar spaţiul pentru farmacie a fost mărit. „Ca urmare a acestor demersuri, la data de 7 noiembrie 2013, a fost eliberată o autorizaţie de construire ce a fost semnată de primarul Scripcaru George şi inculpaţii Dumitrescu Maria, Paraschiv Nicolae, Rad Emese şi Sfarghiu Tudor Octavian, care cunoşteau faptul că aceasta fusese emisă fără să fie îndeplinite condiţiile impuse de lege. După obţinerea, în mod nelegal, a autorizaţiei de construire, societatea respectivă a edificat pe terenul respectiv o construcţie pe o suprafaţă mai mare decât cea închiriată, ocupând abuziv 40,29 mp din domeniul public. Această situaţie a fost semnalată de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov care a solicitat Consiliului Judeţean Braşov un punct de vedere raportat la neregulile semnalate. Deşi i s-au adus la cunoştinţă aceste aspecte, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a făcut presiuni asupra funcţionarilor din aparatul administrativ al Consiliului Judeţean pentru modificarea contractului iniţial în favoarea societăţii controlate de inculpatul Matei Gavril, atât prin mărirea suprafeţei, cât şi pentru acordarea dreptului firmei private de a subînchiria spaţiul menţionat, dar aceasta să se realizeze fără adoptarea unei noi hotărâri de Consiliu Judeţean. De asemenea, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a tergiversat şi întocmirea unui răspuns către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, permiţând astfel folosirea terenului închiriat, precum şi subînchirierea clădirii edificate, cu încălcarea prevederilor legale şi contractuale, peste limita de spaţiu atribuit iniţial“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite