UPDATE Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţă la vot de 31,77 % în judeţul Braşov la închiderea urnelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt aşteptaţi, duminică, la vot. FOTO: Arhiva Adevărul
Românii sunt aşteptaţi, duminică, la vot. FOTO: Arhiva Adevărul

Alegeri europarlamentare 2014, Braşov. Braşovenii s-au prezentat duminică la urne pentru a-i desemna pe cei 32 de deputaţi care ne vor reprezenta în Parlamentul European. Braşovenii spun că au votat pentru ca România să fie privită în UE de pe picior de egalitate cu celelalte state membre.

UPDATE 22.40 Prezenţa finală la vot.  31,77%   au votat astăzi la alegerile europarlamentare 2014. Cifra este cu patru procente mai mare decât în 2009 şi apropiată de media naţională de 32,16%.

UPDATE 20.35. Prezenţa la vot. Până la ora 19.00 se prezentaseră la urne 26,8 % dintre alegătorii cu drept de vot din Braşov.

UPDATE 17.30. Prezenţa la vot. Până la ora 16.00 se prezentaseră la urne 18,8% dintre braşoveni. Cifra este similară cu cea a scrutinului pentru parlamentul european din 2009. S-a înregistrat totuşi un record la Mândra unde s-au prezentat la urne până la ora 16.00, 55% dintre alegători. Procente mari ale prezenţei la vot s-au mai înregistrat la  Beclean – 35,19%, Viştea – 34,94%, Budila – 29,35%, Feldioara – 26,88%. Cele mai slabe prezenţa la vot au fost la Victoria – 11,9%, Voila – 12,41%, Vama Buzăului – 13,37%, Făgăraş – 14,16% şi Bran – 15,44%.

UPDATE 14.30. Prezenţa la vot la ora 13.00 a fost la Braşov de 12,63% dintre alegători. Cifra esre cu 3% mai mare cât cea înregistrată la aceeaşi oră în 2009. La nivel naţional prezenţa la vot a fost de 12,54%.

UPDATE 14.20 Record de votanţi la penitenciar La Biroul Electoral Judeţean s-au înregistrat 1.067 de solicitări pentru urna mobilă. Nu mai puţin de 600 au venit de la Penitenciarul Codlea, semn că deţinuţii vor să voteze. La scrutinele anterioare numărul votanţilor de după gratii a fost mult mai mic. Au mai cerut urna mobilă pacienţii internaţi în spitale, dar şi câteva persoane imobilizate la domiciliu.

UPDATE 11.37. Prezenţa la vot în judeţul Braşov a fost de 4,04 %, mai mare decât în 2009 când a fost de 3,02%. La nivel naţional, prezenţa la vot a fost de 4,67%. În municipiu prezenţa la vot a fost de 3,9%. O prezenţă recod la vot s-a înregistrat la Viştea unde până la ora 10.00 au votat nu mai puţin de 14,74% dintre alegători.  Şi la Mândra au votat  11,67% dintre locuitorii cu drept de vot. Procente mici sunt 3% s-au înregistrat la Victoria, Beclean, Sânpetru, Buneşti şi Voila.

UPDATE 11.13. Aleşii Braşovului s-au grăbit la vot

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a votat la secţia nr 1 de la  Seminarul Teologic Dumitru Stăniloaie. „Am votat pentru Braşov, pentru Regiunea Centru, pentru România. Am votat pentru ca oraşul nostru să aibă un reprezentant la Bruxelles şi să aibă un punct de sprijin pentru dezvoltarea proiectelor sale“, a declarat George Scripcaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu a votat şi el la această oră.  „Am votat pentru consolidarea poziţiei României în UE, pentru a ajunge să facem şi noi politică în mod civilizat “, a spus Aristotel Căncescu, după ce a ieşit de la vot.

Şi deputatul Petre Roman a votat la Braşov. „Cred că toţi vrem să votăm pentru o Europă în care România chiar contează. Numai că asta depinde de noi înşine. Să ne disciplinăm, să avem o politică ce realizează nu doar promite şi vorbeşte, să avem oameni care sunt angajaţi serios pentru a face ceea ce trebuie“, a spus Petre Roman, citat de monitorulexpres.ro.

Deputatul braşovean Constantin Niţă a votat şi el alături de viceprimarul Braşovului. Râzvan Popa. „Am votat pentru o Europă unită, pentru egalitatea românilor în Uniunea Europeană şi în Parlament European, şi pentru ca Europa să se gândească mai mult la crearea de locuri de muncă, la o creştere economică şi mai puţin la o politică de austeritate şi şomaj“, a spus Constantin Niţă.

Am votat pentru o Europă socială, pentru ca principiile echităţii şi echilibrului să îşi găsească baza şi pornirea începând cu acest mandat. Braşovenii ar trebui să vină la vot pentru a decide viitorul lor. Trebuie să ştie că deciziile ce se iau în Parlamentul Europea au repercusiuni asupra lor“, a spus Râzvan Popa.

Europarlamentare 2014, Braşov. În judeţul Braşov sunt 516.247 de persoane cu drept de vot dintre care 247.250 sunt bărbaţi, iar 268,997 sunt femei. Pe lângă braşoveni se pot prezenta la urne şi turiştii care se află în Braşov. Aceştia pot vota la oricare dintre cele 447 de secţii, în Gara Braşov nemaifiind amenajată o secţie de votare, cum de altfel s-a întâmplat la scrutinul din 2009.

Alegătorii braşoveni vor vota la secţiile de votare unde sunt arondaţi, iar dacă au nelămuriri, pe site-ul Primăriei, pot găsi în funcţie de adresa de domiciliu numărul şi locaţia secţiei la care trebuie să meargă. Adresa portalului Primăriei, unde poate fi accesată şi aplicaţia pentru arondarea la secţiile de votare, este www.brasovcity.ro . În municipul Braşov vor fi 177 de secţii de votare, restul până la 447 fiind în judeţ.  

Buletin pe ultima sută de metri

Alegătorii trebuie să se prezinte la urne cu buletinul/cartea de identitate sau cu cartea de identitate provizorie. Duminică 25.05.2014, în intervalul  orar  08,00  –  21,00,  Serviciul  Public  Comunitar  Local  de  Evidenţă  aPersoanelor Braşov va asigura desfăşurarea activităţii în relaţia cu publicul, respectiv de eliberare a actelor de identitate depuse şi procesate până la data de 22.05.2014, precum şi pentru preluarea cererilor pentru emiterea cărţilor de identitate provizorii, valabile 30 dezile, astfel încât toţi cetăţenii cu drept de vot  să se poată prezenta la vot.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite