ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Viorel Hrebenciuc, Paltin Sturdza şi Aristotel Căncescu au votat în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urma mobilă de a fost solicitată la arestul Poliţiei Braşov pentru ca persoanele private de libertate să-şi poată exprima opţiunea la aceste ALEGERI PREZINDENŢIALE 2014.

UPDATE 17.30. Preşedinta Secţiei de Votare nr 15 unde este arondat şi arestul Poliţiei Braşov a confirmat că Viorel Hrebenciuc, Aristotel Căncescu şi Paltin Sturdza, toţi acuzaţi de corupţie, au votat de după gratii. „Urna mobilă a fost trimisă la Poliţia Braşov.  În total, au fost făcute 26 de cereri pentru urna mobilă şi toţi 26 au votat. Printre aceştia au fost şi cele patru persoane. Au completat acele declaraţii pe propria răspundere, au semenat listele şi apoi au votat“, a spus Ana Popa.

Printre cele mai cunoscut persoane aflate în arestul Poliţiei Braşov, se află Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, fiul acestuia Andrei, dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi liderul PNL Braşov, Aristotel Căncescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov numele celor care vor vota nu poate fi dezvăluit, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut o cerere expresă în acest sens. Comisarul şef Liviu Naghi a confirmat că urma mobilă a ajuns la arestul Poliţiei Braşov. 26 de persoane din  arest şi-au exprimat dorinţa de a vota la ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2014.

Viorel Hrebenciuc şi fiul său Andrei stau în cellule separate. Ambii sunt acuzaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure, iar judecătorii au motivate că arestarea lor este absolut necesară pentru bunul mers al cercetărilor. „Astfel, cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi a altor infracţiuni grave, iar privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. În plus, prin faptele lor inculpaţii afectau buna funcţionare a instituţiilor statului, contribuind la disoluţia autorităţii şi la generarea unei imagini negative din partea publicului. Lăsarea în libertate a inculpaţilor, având în vedere modalitatea concretă în care rezultă că s-au comis faptele,  prezintă aşadar un pericol concret pentru ordinea publică, întrucât s-ar genera un sentiment de insecuritate în rândul societăţii civile, s-ar produce temerea că justiţia nu acţionează suficient de ferm şi ar putea încuraja alte persoane să comită fapte asemănătoare“, arată judecătorii.

Aristotel Căncescu a fost arestat pentru corupţie şi este acuzat că a acordat contractele preferinţiale la două firme de casă ale instituţiei pe care o conducea. Anchetatorii au descris modul în care Aristotel Căncescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, şi-a ajutat prietenii să se îmbogăţească din banii judeţului. Căncescu este acuzat că a dat ilegal mai multe contracte, în valoare de 28 milioane de lei, firmei Gotic SA, controlată de de deputatul PC Ion Diniţă. Contractele, umflate de 10 ori, erau pentru deszăpezirea şi salubrizarea unei bucăţi de drum de doar 20 de kilometri. În schimb, Căncescu a primit mită 384.000 de lei, mascată sub forma unor contracte de publicitate cu televiziunea sa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite