Actriţa Crina Matei a donat 15 tablete pentru copiii de la Centru de zi Astra
0
Copiii care vin la centru provin din familii dezorganizate sau au părinţii plecaţi în străinătate. La centru sunt consiliaţi psihologic şi participă la activităţi recreative.
Actriţa Crina Matei, preşedintele Asociaţiei Culturale „Arta pentru copiii României“, a donat copiilor din Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc Astra 15 tablete electronice, în cadrul primului parteneriat pe care asociaţia îl desfăşoară cu Primăria Braşov. „Am venit cu mare bucurie în întâmpinarea nevoilor copiilor de la acest centru, pentru a-i ajuta să se simtă asemeni celorlalţi şi să poată învăţa prin intermediul jocurilor de pe tablete. Sper ca momentele acestea prin care ei trec să fie o lecţie benefică pentru ei să treacă prin aceste momente cu înţelepciune, să înveţe numai lucrurile bune, iar în viitor să fie marii oameni ai ţării˝, a declarat Crina Matei.
Proiectul Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc Astra a fost iniţiat în 2008, iar centrul a devenit funcţional în anul 2012. „Mă bucur că această donaţie a vizat Centrul pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, pe de o parte pentru că le oferă acestor copii accesul la tehnologia din ziua de azi şi pe de altă parte pentru că acest centru este proiectul meu de suflet, pe care l-am iniţiat atunci când eram consilier local. Beneficiarii acestui serviciu sunt copii care au nevoie de sprijinul nostru pentru a se integra în comunitate şi a avea aceleaşi şanse şi facilităţi ca şi cei din familii fără probleme. Ne bucurăm dacă putem atrage şi sprijinul altor organizaţii în acest proiect. Cu siguranţă, aceasta nu va fi şi ultima colaborare cu Asociaţia Culturală „Arta pentru copiii României˝, a declarat Costel Mihai, viceprimar al Braşovului.
De serviciile centrului beneficiază copii aflaţi în situaţii de risc care provin din familii cu părinţii plecaţi în străinătate sau cu situaţii speciale. Aceştia beneficiază de consiliere psihologică, au parte de activităţi recreative precum pictură, lucru manual sau modelaj din plastilină, excursii, activităţi culturale (inclusiv participare la spectacole). De la înfiinţare şi până în prezent au beneficiat de serviciile centrului un număr de 160 de copii. Capacitatea centrului este de 20 de copii, iar în medie sunt prezenţi pe zi 13 copii.