Încep lucrările la parcarea supraetajată din Poiana Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea va avea 434 de locuri. FOTOArhivă.
Parcarea va avea 434 de locuri. FOTOArhivă.

La aproape un an de la lansarea licitaţiei, constructorul care a câştigat lucrările se poate apuca de treabă. Până acum lucrările au fost blocate de contestaţii care au ajuns în instanţă.

Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată firma braşoveană Conforest SA. Investiţia iniţială a fost estimară la 24.4 milioane de lei, iar compania câştigătoare a spus că poate face parcarea cu 13 milioane de lei. Imediat după anunţarea câştigătorului o firmă concurentă a depus contestaţie, iar aceasta a fost repinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Reprezentanţii companiei nu s-au lăsat şi au mers mai departe în instanţă. Curtea de Apel Braşov le-a respins însă dosarul săptămâna trecută, iar acum lucrările pot începe.

„Mă bucur că s-a finalizat acest proces, iar instanţa a confirmat că procedura s-a desfăşurat corect, iar comisia a ales cea mai bună ofertă. Imediat ce vom primi hotărârea instanţei, voi semna ordinul de începere a lucrărilor şi sper ca odată ce vremea va permite, vor demara şi lucrările”, a subliniat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro.

Parcarea din Poiana Mică va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, dar şi în holurile de acces spre ieşire.

Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain.

Pe aceeaşi temă

Parcare verde la Bibioteca Judeţeană

Parcare suspendată în Poiana Braşov

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite