5.750 de locuri la Universitatea Transilvania. Doar la Medicină, Muzică şi Facultatea de Sport sunt probe eliminatorii. Restul admiterii este pe bază de dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Universitatea Transilvania sunt 18 facultăţi şi aproape 6.000 de locuri disponibile. FOTOArhivă.
La Universitatea Transilvania sunt 18 facultăţi şi aproape 6.000 de locuri disponibile. FOTOArhivă.

Înscrierile la facultate vor fi în perioada 18-24 iulie. Taxele de înscriere s-au mărit la unele specializări, dar cele de şcolarizare au rămas neschimbare.

La Universitatea Transilvania sunt disponibile în această vară 5.750 de locuri, din care 3000 sunt cu taxă şi 2.750 sunt bugetate. Cele mai multe locuri fără taxă sunt la facultăţile tehnice: Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor  (307 locuri), Design de Produs şi Mediu ( 293) sau Inginerie Mecanică (290). Cele mai puţine locuri fără taxă sunt la Facultatea de Muzică, doar 30, la Facultatea de Drept, doar 46, dar şi la Sociologie (doar 76). Sunt însă disponibile peste 200 de locuri cu taxă.

Universitatea Trasilvania va lansa luna viitoare de ghidul admiterii care va fi disponibil pentru toţi care vor dori să se înscrie la una dintre cele 18 facultăţi. Încrierile se vor face în perioada 18-24 iulie. Taxa de înscriere este de 150  de lei la majoritatea facultăţilor. La Facultatea de Muzică este 160 lei, iar la Medicină între 170 şi 250 de lei.

Taxele de şcolarizare pentru locurile nebugetate variază între 2500 şi 3400 de lei pe an la majoritatea facultăţilor. Sunt însă şi specializări mai scumpe cum ar fi Medicina şi Muziza unde tazele anuale de şcolarizare sunt 5.500 de lei. Toate datele despre numărul de locuri disponibile şi taxele aferente sunt afişate pe www.unitbv.ro, la secţiunea admitere.

Admitere diferenţiată

Majoritatea facultăţilor au ales ca admiterea să se facă pe bază de dosar, luându-se în calcul 100% media de la Bacalaureat. Unele facultăţi tehnice vor ţine cont 60% de media de la Bacalaureat şi 40% de nota de la matematică sau fizică. Tot la facultăţile tehnice mai există şi altă posibilitate de admitere: 50% media de la Bacalaureat şi 50% media celor patru ani de liceu. Examen se va da doar la Facultatea de Medicină. La Facultatea de Sport, pe lângă probele fizice, se va da şi un test grilă la Biologie. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite