Pompierii îşi testează capacitatea de reacţie după un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Pe 23 noiembrie, începând cu ora 10,00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila desfăşoară un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren în municipiul Brăila.

Exerciţiul a fost structurat în patru situaţii tactice:

Prima situaţie tactică

În zona Vrancea s-a produs un cutremur intermediar (la adâncimea de 130 km) cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a fost resimţit şi în municipiul Brăila cu o intensitate de 6,8 grade M.S.K. – 64, producând pierderi şi distrugeri însemnate.

Având în vedere evenimentul produs şi efectele complementare ale acestuia, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie din judeţele afectate, pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă în sprijinul populaţiei afectate.

A doua situaţie tactică

În urma producerii evenimentului la dispeceratul I.S.U.J. Brăila, au fost primite numeroase apeluri de urgenţă, cele mai multe provenind din zona ansamblului Buzăului din municipiul Brăila (şoseaua Buzăului, Şoseaua Naţională Veche, Calea Călăraşilor, strada Grigore Alexandrescu şi în mod deosebit Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu”).

Din datele furnizate de apelanţi la Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu” sunt afectate scările interioare şi avariate tavanele unor săli de clasă, avarii la elementele de construcţie la sala de sport, s-a reuşit evacuarea parţială a elevilor, dar nu se cunoaşte numărul total al personalelor rămase captive.

De asemenea, se înregistrează avarii şi emanaţii de gaz metan la conducta de transport şi distribuţie ce alimentează centrala termică, la reţeaua de alimentare cu apă de pe şoseaua Buzăului, căile de comunicaţii sunt afectate de elementele de construcţie, stâlpii de iluminat şi arborii căzuţi, iar alimentarea cu energie electrică este parţial întreruptă în zona afectată.

A treia situaţie tactică

Pe timpul desfăşurării operaţiunilor de căutare-salvare la  Colegiului Tehnic „C. D. Neniţescu”, comandantul intervenţiei este anunţat că în laboratorului de chimie sunt persoane surprinse sub dărâmături, dar pătrunderea în această zonă este împiedicată de un miros înţepător, puternic iritant şi lacrimogen, existând posibilitatea ca perimetrul să fie contaminat.

A patra situaţie tactică

Din cauza căderii unui arbore pe Şoseaua Naţională Veche, partea carosabilă a fost blocată, un conducător auto încercând să evite zona pierde controlul asupra direcţiei de mers şi intră în  garajele auto din apropiere. În urma impactului se produce un incendiu la unul din garaje, iar două persoane din autoturism sunt încarcerate.

În cadrul exerciţiului va fi verificat şi sistemul de alarmare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

La exerciţiu participă membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, grupa operativă, două echipaje de intervenţie-stingere, un echipaj SMURD, un echipaj cu autospeciala C.B.R.N şi un echipaj cu autoscară mecanică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Brăila, două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, o echipă din cadrul ENGIE ROMÂNIA - Sector Brăila,  o echipă din cadrul S.C. ELECTRICA S.A. - Sector Brăila, voluntari din cadrul Filialei „Crucea Roşie” Brăila şi personalul de conducere, personalul didactic, nedidactic şi cel auxiliar al Colegiului Tehnic „C. D. Neniţescu”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite