Infractorul care face muncă ştiinţifică în folosul comunităţii. Un botoşănean condamnat pentru fraudă îşi va ispăşi pedeapsa ca un intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa memorială „George Enescu” din Liveni este unul dintre locurile unde infractorul ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii FOTO gopixpic.com
Casa memorială „George Enescu” din Liveni este unul dintre locurile unde infractorul ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii FOTO gopixpic.com

Un botoşănean condamnat la închisoare cu suspendare a fost pus de instanţa de judecată să facă muncă în folosul comunităţii. Tânărul dat în vileag după ce a furat bunuri dintr-o societate comercială nu va da însă la lopată şi nici nu va strânge gunoiul. Acesta va presta muncă intelectuală în folosul comunităţii la un muzeu din judeţul Botoşani.

De obicei, când vine vorba de muncă în folosul comunităţii, infractorii puşi la treabă de instanţă sunt văzuţi la săpat şanţuri, strângând frunze sau gospodărind spaţiile verzi. 

La Botoşani, se practică şi munca intelectuală în folosul comunităţii. Un tânăr de 28 de ani din municipiul Botoşani, care a reuşit în 2012 să creeze un prejudiciu, de 100.000 de lei cu falsuri în acte, unei firme din Dorohoi, a fost condamnat de instanţă la un an de închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Munca în folosul comunităţii, a decis instanţa, va fi efectuată ştiinţific însă la unul dintre muzeele din Botoşani. Şi asta fiindcă infractorul are studii superioare.

Ce urmează să facă la muzeu ?

Asta se întreabă şi şefii muzeelor din Botoşani, în condiţiile în care aceştia nu ştiu dacă botoşăneanul a terminat studii în domeniu, dacă are experienţă şi, până la urmă, ce să facă, având în vedere că fiecare angajat are rolul lui bine stabilit, iar de săpături arheologice sau restaurare nici nu poate fi vorba. 

Deocamdată, se pune problema încadrării botoşăneanului pentru 60 de zile fie la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Dorohoi, fie la Casa Memorială „George Enescu” de la Liveni. Cazul este aproape singular în istoria Botoşaniului, ca un infractor să fie trimis să lucreze la muzeu, ştiinţific în folosul comunităţii. Legal, acestă procedură este posibilă, având în vedere şi nivelul de studii al condamnatului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Prostituate amendate de jandarmi. Amenzile sunt transformate în muncă în folosul comunităţii

Doi fotbalişti promiţători din Brăila îşi ratează cariera sportivă după ce au fost condamnaţi pentru trafic cu haşiş

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite