Prevenire. Bâtrânii din comuna Ulmu, învătaţi la biserică să se ferească de escroci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au discutat cu vârstnicii la biserică Foto:IPJ Călăraşi
Poliţiştii au discutat cu vârstnicii la biserică Foto:IPJ Călăraşi

Zeci de bătrâni care au participat la slujba de Sfântul Ion, la biserica din Ulmeni au dat nas în nas cu poliţiştii. Oamenii legii au venit să-i înveţe pe vârstnici cum să nu cadă în plasa escrocilor.



Persoanele care au participat ieri, la slujba de Sfântul Ion, oficiată la bisericile din satul Valea lui Soare şi din satul Ulmeni, au primit sfaturi preventive de la poliţiştii din localitate. „Având în vedere că mulţi dintre acestea sunt vârstnici şi chiar cetăţeni care locuiesc în zone izolate din comună, prezentând risc de victimizare, recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a evita să le fie sustrase bunuri din locuinţe sau anexele gospodăreşti sau animale”,  precizat subcomisar Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Metode de înşelăciune

Un alt subiect al discuţiilor a fost prezentarea, cu exemple semnificative, a modurilor de operare în cazul înşelăciunilor prin metoda „accidentul”, „ghicitul” sau prin desemnarea ca premianţi la concursuri la care nu au participat etc.
„Persoanele care locuiesc singure au fost îndrumate să-şi asigure corespunzător uşile şi ferestrele împotriva efracţiilor, să manifeste atenţie mare atunci când sunt abordate, la poartă, de persoane necunoscute, care, cu un pretext oarecare, pot pătrunde în locuinţă pentru a le câştiga încrederea şi a le sustrage bunuri sau chiar a-i agresa”, spun poliţiştii.
 

Vă recomandăm şi:

Flagrant la Luica. Patru hoţi de cereale, prinşi de poliţişti cu focuri de armă

FOTO Focuri de armă după hoţii de motorină de pe Autostrada Soarelui. Doi dintre cei trei suspecţi au reuşit să fugă

Flagrant cu focuri de armă. Doi escroci care vindeau apă amestecată cu suc drept motorină, reţinuţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite