Eugen Doga, compozitorul recunoscut de UNESCO pentru geniul său, pleacă în turneu, în nordul Moldovei, cu un proiect muzical unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Botoşani va avea loc, marţi, un concert extraordinar al maestrului Eugen Doga, un compozitor şi muzician din Republica Moldova, recunoscut la nivel mondial. Pentru prima dată va fi pus în scenă un proiect inedit cu dialoguri muzicale create pe versurile lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle,

Mâine seară, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoşani va avea loc un adevărat regal muzical. Este vorba despre prima etapă al unui turneu ce-l are ca protagonist pe celebrul compozitor Eugen Doga, un muzician din Republica Moldova recunoscut pe plan mondial pentru creaţiile sale. 

”Dialogurile dragostei”,un proiect grandios

Eugen Doga, va prezenta în acest turneu, care va cuprinde tot nordul Moldovei, adică Botoşan, Iaşi şi Suceava, un proiect muzical unic, prin frumuseţe şi profunzime. Este vorba despre ”Dialogurile dragostei”, o suită muzicală creată pe versurile lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Este un concert omagial adresat în special marelui poet. Spectacolul va beneficia de aportul extraordinar al Orchestrei Simfonice ,,REGAL D'ART”, sub bagheta dirijorului, compozitorului şi orchestratorului Marius Hristescu. Totodată vor participa soprana Alexandra Coman şi tenorul Sorin Lupu. Întregul eveniment va fi moderat de cunoscutul Octavian Ursulescu. Acest turneu a fost organizat cu implicarea Asociaţiei Culturale ,,REGAL D'ART”, implicată în numeroase proiecte culturale. După concertul de la Botoşani, turneul va continua la Suceava şi Iaşi.

Un om al secolului

Eugen Doga, este renumit pentru întreaga sa activitatea în domeniul muzical. Originar din Republica Moldova, compozitorul Eugen Doga, a împlinit în 2017, 80 de ani. Totodată în Republica Moldova, anul 2017 este ”Anul Eugen Doga”. De altfel Doga este considerat cel mai mare compozitor în viaţă, având în palmares muzică pentru peste 200 de filme, printre care şi renumitul ”Şatra”, mii de compoziţii clasice, muzică de estradă şi muzică pentru spectacole de teatru. Mai mult decât atât este autorul valsului din filmul ,,Dulcea şi tandra mea fiară”, considerat de UNESCO drept una dintre cele mai mari patru capodopere muzicale ale secolului XX. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Bustul lui Mihai Brediceanu, dezvelit de la ora 18.00, la Ateneul Român

Emil Lerescu. Povestea compozitorului care a transpus muzical o piesă de Caragiale

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite