Cea mai mare hartă „vie” a României. Sute de elevi au „construit” România Mare în cinstea zilei de 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare hart[ a Romaniei realizata din trupuri la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani FOTO Cosmin Zamfirache
Cea mai mare hart[ a Romaniei realizata din trupuri la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani FOTO Cosmin Zamfirache

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în avans de un grup de elevi botoşăneni. Aceştia au realizat o uriaşă hartă a României, pe care au umplut-o cu trupurile lor şi cartoane colorate cu însemnele naţionale.

Botoşănenii au început deja să sărbătorească Ziua Naţională a României. Nu au mai aşteptat ziua de 1 decembrie şi s-au mobilizat pentru a aduce un omagiu ţării în care trăiesc. Peste 500 de elevi de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu ” din Botoşani, împreună cu doi profesori au pus la punct un plan îndrăzneţ. 

Au realizat în curtea şcolii o hartă uriaşă a României Mari pe care au ”umplut-o” cu trupurile lor. Deasupra capului au ţinut cartoane desenate în culorile drapelului românesc. A rezultat cea mai mare hartă ”vie” a României dedicată zilei de 1 Decembrie.

harta romaniei

 Elevii au construit treptat harta

După ce au cântat imnul naţional al României, elevii au părăsit harta şi au primit colaci de la profesorii şi elevii coordonatori.  ” Românii încă îşi iubesc ţara şi sunt mândri cu originile şi neamul lor şi cred că ne-am descurcat destul de bine. Am vrut să arătăm că suntem mândri că suntem români.”, a precizat Ilinca Dănilă, unul dintre elevii implicaţi în acest proiect.

harta romaniei

 Ilinca Danila unul dintre elevii care a organizat aceasta actiune

Totodată în timpul acţiunii, elevii au arborat şi cartoane cu însemnele Uniunii Europene, semn al apartenenţei României contemporane.  ” Este un proiect binevenit, pentru tinerii în primul rând. Trebuie să ştim de unde venim şi încotro ne îndreptăm. Este esenţial pentru soarta unui popor. Le mulţumesc elevilor care au participat. ”, a precizat şi Radu Căjvăneanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sărbătoare în linişte. Manifestările de 1 Decembrie, supravegheate de poliţişti

DOCUMENT Programul zilei de 1 Decembrie 1918 pentru cei 100.000 de români veniţi la Alba Iulia: „Fără banchete şi mese comune“

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite