Rezultate Bacalaureat 2015 Bistriţa-Năsăud. Analiză- care sunt cele mai bune şi cele mai slabe licee din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne cel mai bun liceu din Bistriţa-Năsăud FOTO:Bianca Sara/Arhivă
Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne cel mai bun liceu din Bistriţa-Năsăud FOTO:Bianca Sara/Arhivă

Singura medie de 10 de la examenul de Bacalaureat din acest an a venit cu o surpriză. Elevul de 10 nu provine de la colegiile naţionale „Liviu Rebreanu” din Bistriţa sau „George Coşbuc” din Năsăud, ci de la INFOEL. Cu toate acestea, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne cel mai performant liceu, cu rata cea mai mare de promovabilitate şi cele mai multe note în top 20.

În Bistriţa-Năsăud s-a obţinut anul acesta o singură medie de 10. Cel care a obţinut 10 pe linie este Ioan Scurtu, un absolvent de la Colegiul Tehnic „INFOEL”, specializarea „Tehnician în activităţi economice”.

Următorul în top este Dănilă Vlad de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, de la specializarea matematică-informatică. Pe locul 3 se clasează Lenuţa Pioraş de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” din Sângeorz-Băi, specializarea „Tehnician în activităţi economice”.

Faptul că locul I şi locul III nu sunt ocupate de elevi de la cele mai bune licee din Bistriţa-Năsăud, precum colegiile naţionale „Liviu Rebreanu” sau „Andrei Mureşanu”  este marea supriză a Bacalaureatului din acest an. Abia a cincea medie din clasament a fost obţinută de un elev al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, de la ştiinţele naturii.

Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne cel mai bun liceu din judeţ

Cu toate acestea, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne cel mai bun liceu din judeţ. Şase dintre primele 20 cele mai mari note din judeţ au fost obţinute de absolvenţi ai CNLR. De asemenea, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” are cea mai mare rată de promovabilitate, de 98,66%.

Al doilea cel mai bun liceu din judeţ este Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, care are 4 elevi în primii 20. De asemenea, rata de promovabilitate este a doua pe judeţ, 94,52% dintre absolvenţi reuşind să obţină note de trecere.

Liceele tehnologice din mediul rural, cu cele mai mici note

Notele cele mai mici au fost obţinute de elevii de la liceele tehnologice din mediul rural. Unii dintre absolvenţi nu au reuşit să treacă nici măcar de nota 2. Cea mai mică notă, 1, a fost obţinută la matematică, la Liceul Tehnologic Feldru.

Note ruşinos de mici au fost obţinute şi la Liceul Tehnologic din Telciu, la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi, la Liceul Tehnologic Feldru sau la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Beclean. Cele mai multe note mici au fost obţinute la matematică.



Vă mai recomandăm:

Rezultate Bacalaureat 2015 Bistriţa. O singură medie de 10 în Bistriţa-Năsăud

Bacalaureat 2015 la română, în cel mai bun liceu din Bistriţa-Năsăud. Meditaţiile vin să asigure notele mari, iar reuşita e recompensată cu excursii în străinătate

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite