FOTO Cu banii cu care cumpărai un apartament şi o garsonieră, Primăria Bistriţa a renovat două toalete publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta se va face recepţia la lucrările de reabilitare a singurelor toalete publice din zona istorică a municipiului. Deşi au fost reabilitate doar parţial, gresia, faianţa şi unele obiecte sanitare din trecut fiind păstrate, lucrările au scos din vistieria primăriei nu mai puţin de 50.000 de euro.

Ignorate timp de mai bine de 10 ani, toaletele publice din centrul istoric al municipiului au avut parte de lucrări de reabilitare anul trecut şi anul în curs. Pentru reabilitarea celor două toalete, primăria a alocat 50.000 de euro, în condiţiile în care în preţ nu intră şi costuri de execuţie, lucrările fiind făcute în regie proprie, chiar de către angajaţii municipalităţii.

Printre problemele cu care se confruntau cele două toalete situate chiar lângă Biserica Evanghelică se numărau tencuială, finisaje interioare,instalaţii şi obiecte sanitare deteriorate şi lipsa unor sisteme de încălzire şi ventilaţie.

Pentru a finaliza lucrările de reabilitare angajaţii Direcţiei de Servicii Publice au avut nevoie de aproape un an. Acestea au inclus confecţionarea unei copertine din sticlă la intrare, balustrade noi din inox şi înlocuirea plăcilor de gresie şi faianţă de la intrare cu unele din granit.

În interior însă nu s-a făcut mare lucru, faianţa fiind înlocuită doar unde era chiar necesar. Gresia a fost păstrată cea veche, la fel şi unele dintre obiectele sanitare. Au apărut oglinzi noi, suporturi pentru hârtie igienică şi un sistem modern de ventilaţie şi încălzire. De asemenea, au fost montate câteva uşi noi din tâmplărie PVC.

Astfel, deşi mirosul neplăcut a dispărut, cei care vor alege să îşi facă nevoile în toaletele publice vor avea parte tot de aceeaşi gresie ciobită şi murdară şi tot de wc-urile cu şuruburi ruginite.

Deşi suma cheltuită pentru reabilitare este consistentă se pare că Primăria s-a ferit de licitaţii publice, lucrările fiind pasate celor de la Direcţia de Servicii Publice. Nici materialele şi obiectele sanitare utilizate nu au fost cumpărate în urma unei cereri de oferte, acestea fiind împărţite în mai multe loturi astfel încât sumele să nu treacă de 15.000 de euro, pragul până la care autorităţile publice pot să achiziţioneze direct produse şi servicii fără licitaţii.



Vă mai recomandăm:


Peste 2000 de apartamente din Bistriţa vor fi reabilitate termic în 2014

Termenul de finalizare a Gării Bistriţa Nord, prelungit până în martie 2013. Întârzierile se datorează constructorului

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite