Care sunt cele mai periculoase slujbe din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munca în construcţii este în topul celor mai periculoase din lume FOTO Guliver
Munca în construcţii este în topul celor mai periculoase din lume FOTO Guliver

Unele slujbe presupun riscuri uriaşe, care pot duce la moarte. Muncitorii din industria forestieră, de exemplu, au de trei ori mai multe şanse să îşi piardă viaţa la job decât un muncitor obişnuit. La fel de riscant sunt considerate pescuitul şi pilotajul avioanelor de mici dimensiuni.

Muncitorii din construcţii, din industria forestieră, din mine sau oţelării au mult mai multe şanse să îşi piardă viaţa la locul de muncă decât cei care lucrează la un birou. Adevarul.ro vă prezintă o listă cu cele mai periculoase slujbe din lume:

- Muncitor în industria forestieră. Aceştia au de trei ori mai multe şanse să îşi piardă viaţa la job decât un muncitor obişnuit 

- Pescarii comerciali. Aceştia au de îndurat condiţii meteo precare, precum frig extrem sau ploaie şi au de manevrat plase de pescuit care au câteva sute de kilograme. 

- Piloţii şi inginerii de avioane de mici dimensiuni. Eroarea umană, echipamentul de proastă calitate sau neverificat şi avioanele de dimensiuni mici care pot fi afectate de vremea rea sunt doar câteva din cauzele care pot duce la accidente aviatice mortale.

- Cei care construiesc acoperişuri. Munca la înălţime poate fi foarte periculoasă, iar ignorarea măsurilor de protecţie sporeşte riscul de deces în caz de accident.

- Muncitorii în salubritate şi reciclare. Este considerată o muncă periculoasă, deoarece oamenii aruncă tot felul de lucruri la gunoi, unele toxice sau infectate cu diverse bacterii.

- Sudorii. Aceştia pot suferi o serie de accidente în timp ce muncesc: de la căzutul de la înălţime, la retezatul unui membru şi arsuri.

- Muncitorii în construcţii. Se spune că nu este zi în care viaţa să nu le fie pusă în pericol muncitorilor în construcţii.

- Tâmplarii şi grădinarii, care sunt nevoiţi să manevreze unelte şi utilaje care pot deveni periculoase, dacă nu sunt folosite corespunzător.

- Muncitorii din industria petrolieră. Poluările cu petrol, exploziile şi incendiile se numără printre cele mai mari riscuri din acest domeniu.

- Minerii. Cei mai predispuşi la probleme de sănătate sunt cei care muncesc în minele de sulf. Toxinele existente aici atacă în timp plămânii şi gâtul.

- Electricienii. Pe lângă înălţimile la care trebuie să ajungă electricienii, în special cei care lucrează la companiile de electricitate, cablu şi televiziune, aceştia pot oricând să se curenteze.

- Pompierii şi poliţiştii. Aceştia îşi pun viaţa în pericol la aproape fiecare intervenţie. 


Sursa: careeraddict.com

Vă mai recomandăm:

20 de curiozităţi despre cofeină. Ce rol a avut în războaiele mondiale

Lucruri pe care nu le-ai ştiut despre avioane: de ce folosesc companiile aeriene mai multe condimente în mâncarea pasagerilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite