Avocat britanic, călare de la Moscova la Sighişoara pentru paralimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Pugh alături de noul său companion la Herghelia Beclean
Michael Pugh alături de noul său companion la Herghelia Beclean

După aproape 15 de ani petrecuţi în sala de judecată, un avocat britanic a pornit în aventura vieţii sale. Acesta parcurge călare 2200 de kilometri, de la Moscova până la Sighişoara. Avocatul îşi doreşte să strângă fonduri pentru paralimpici, după ce la ultimele jocuri olimpice desfăşurate la Soci, aceştia l-au impresionat până la lacrimi.

Michael Pugh are 41 de ani, este din Ţara Galilor şi munceşte la un birou de avocatură din Moscova. În 1 iunie, de Ziua Copilului, avocatul britanic a pornit în aventura vieţii sale şi nu oricum ci călare. Acesta este însoţit în această călătorie, care s-a întins pe aproape trei luni, de mătuşa sa, dar şi de alţi trei prieteni.

Britanicul şi-a propus să parcurgă 2200 de kilometri de la Moscova în România pentru a strânge fonduri pentru paralimpici. Ideea i-a venit în timp ce urmărea jocurile olimpice pentru persoanele cu dizabilităţi de la Soci, care l-au impresionat până la lacrimi.

De asemenea, britanicul a fost determinat să pornească în această călătorie de faptul că nu a avut ocazia să vadă anumite zone decât pe fugă din maşină sau din avion.

A decis astfel să strângă fonduri pentru paralimpici cu ajutorul celei mai mari pasiuni ale sale: călăria. Ultimul popas până la destinaţie şi anume până în Sighişoara l-a făcut la Herghelia Beclean, unde a schimbat caii.

Fondurile adunate vor ajunge atât la paralimpicii englezi cât şi la cei români. Până în acest moment a reuşit să adune 6000 de euro pentru sportivii englezi şi doar 200 de euro pentru cei români.

„Este probabil cea mai lungă perioadă de timp pe care mi-am petrecut-o continuu alături de familia şi prietenii mei. Este cu adevărat cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea şi o experienţă de neuitat pentru noi toţi. Cu siguranţă asta este o experienţă unică pe care o să o ţinem minte”, a declarat Michael Pugh, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Herghelia Beclean.

Cai din rasa lipiţan şi pur sange arab crescuţi în Bistriţa-Năsăud, la Herghelia Beclean şi la Refugiul Caii Lupilor îi vor ajuta pe cei 5 să ajungă la destinaţie, în Sighişoara, peste aproape o săptămână.

Iniţial, avocatul şi-a propus să parcurgă călare tot traseul din Moscova până în Ţara Galilor, traseu pe care a avut ocazia să-l parcurgă până acum doar cu avionul, însă călătoria s-ar fi întins pe mai bine de jumătate de an, aşa că a decis să se oprească la jumătate.

Britanicul a călătorit între 30 şi 50 de kilometri pe zi, singurele care i-au dat bătăi de cap în Rusia, Belarus şi Ucraina fiind condiţiile meteo nefavorabile.

„Nu e uşor cu caii pe vreme nefavorabilă. Până acum, prin România şi Ucraina am trait cele mai bune experienţe. Mi-au plăcut Munţii Carpaţi, frumuseţea Bucovinei, Parcul Naţional Călimani”, a precizat Michael. La destinaţie, britanicul este aşteptat de prieteni şi de familie.

Vă mai recomandăm:

Un story cum nu aţi mai văzut: doi tineri au renunţat la Belgia, la o carieră de vis şi trăiesc în sălbăticie, în România. Povestea de viaţă a salvatorilor de cai

Ani de zile Simion Crăciun s-a spetit îngrijind caii centrelor de călărie din Belgia, până când într-o zi a lăsat totul baltă acolo, s-a întors în ţară şi le-a făcut un refugiu în comuna  Şieu Sfântu din Bistriţa-Năsăud, pe care l-a denumit ”Caii lupilor”, sugerând astfel caracterul sălbatic şi natural al acestui animal nobil.

Tânăra-vizitiu, stăpâna cailor la 17 ani

Paula Nistor a călărit prima dată un cal la vârsta de 4 ani, iar la 9 ani a început să participe la competiţiile de atelaje. De anul trecut, ia parte la Campionatul Naţional de Atelaje.



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite