Un alpinist utilitar băimărean a murit în Franţa, după ce a căzut de la 30 de metri înălţime

Un alpinist utilitar băimărean a murit în Franţa, după ce a căzut de la 30 de metri înălţime

Băimăreanul a picat de la aproximativ 30 de metri înălţime Foto: facebook

În urmă cu câteva zile un băimărean şi-a pierdut viaţă în timp ce escalada un perete pentru alpinişti din staţiunea Chamonix din Franţa. Acesta era singur în momentul accidentului şi nu avea asupra sa echipamentul necesar pentru protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aventura băimăreanului Doru Cora în staţiunea franceză a avut o finalitate nefastă pentru un bărbatul în vârstă de 33 de ani. Acesta, domiciliat de mai mulţi ani în Sallanches, Franţa, s-a dezechilibrat în timp ce se căţăra pe peretele Gaillants, iar întrucât nu avea asupra sa coarde de siguranţă a căzut de la mai bine de 30 de metrii. Deşi serviciile medicale au intervenit de îndată viaţa bărbatului nu a mai putut fi salvată. 

Potrivit apropiaţilor săi, Doru Chira locuia de mai bine de trai ani în Franţa şi era un mare împătimit al alpinismului. Lucra în domeniul construcţilor, dar şi ca alpinist utilitar meseria care a practicat-o şi în România. Se pare că în Franţa a ajuns şi familia acestuia care încearcă să-l repatrieze. Până în acest moment la Direcţia Generală de Paşapoarte Maramureş nu a ajuns niciun comunicat oficial legat de incident, însă oficialii au arătat că această procedură intervine doar dacă poliţiştii francezi nu deţineau nicio informaţie despre victimă. 
 
Staţiunea Chamonix este recunoscută în rândul iubitorilor de sporturi montane. Aceasta are mai multe trasee cu grade de dificultate diferite, iar accidentul de anul acesta nu este primul de acest fel. În anul 2008 un alt turist şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să escaladeze acelaşi traseu montan ca şi băimăreanul.   

Citeşte şi:
 
 
 
citeste totul despre: