Sancţiuni şi termene limită pentru firmele Romprest şi Drusal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romprest şi Drusal riscă să piardă contractul cu municipalitatea
Romprest şi Drusal riscă să piardă contractul cu municipalitatea

Reprezentanţii firmelor Romprest şi Drusal, responsabile cu întreţinerea spaţiilor verzi şi salubrizarea în municipiul Baia Mare au ajuns în atenţia municipalităţii. Din cauza faptului că nu respectă în totalitate prevederile contractuale aceştia riscă amenzi usturătoare şi chiar rezilierea contractelor.

Municipalitatea a oferit un ultimatum celor două firme, dacă îşi doresc continuarea activităţii de colaborare. Romprest şi Drusalul trebuie ca până în data de 15 iulie să rămână fără restanţe în ceea ce priveşte activitatea lor. „Au termen ca până în data de 15 iulie să rezolve toate problemele pe care eu şi administratorul public le trasăm spre rezolvare - tot ceea ce înseamnă restanţe vizavi de municipiul Baia Mare. Daca nu, contractul cu compania Romprest va fi reziliat fără nicio emoţie, pentru că nu vreau ca lipsa de activitate şi de eficenţă a celor de la Romprest să se transforme într-un reproş al cetăţenilor municipiului Baia Mare la adresa administraţiei locale. Nu-şi fac treaba, pleacă! Vin alţii care îşi fac treaba”, a explicat Cătălin Cherecheş.  

În urma unei vizite realizate prin cartierele din oraş, Cătălin Cherecheş împreună cu administratorul public a evidenţiat care sunt nemulţumiriile municipalităţii faţă de serviciile prestate de cele două companii. Aflându-se în faţa lucrărilor nefinalizate, Ioan Marincaş, reprezentantul Romprest Baia Mare a încercat să explice motivul pentru care există aceste întârzieri. „De exemplu, aducerea la cotă nu am putut să o realizăm pentru că a fost o perioadă în care a plouat foarte mult şi nu avem cum să o facem. Privind coasa, la fel. A plouat foarte mult şi iarba a crescut. A fost cald, a fost ploaie. Pe mine mă înfrică altceva, eu de acum înainte, daca aş putea să întreţin, să am iarbă, trebuie să ud spaţiile verzi, că dacă vine căldura o să ne dorim să avem iarbă”, a explicat şeful Romprest al punctului de lucru Baia Mare, Ioan Marincaş.  

Nici reprezentanţii Drusal nu au scăpat mai uşor. Potrivit edilului aceştia cer decontarea în totalitate pentru zonele în care salubrizarea s-a efectuat doar parţial. De asemenea compania a fost mustrată pentru solicitarea plăţii de către primărie a colectării deşeurilor mari, deşi această taxă se găseşte şi pe facturile contribuabililor. „Pentru Drusal în primul rând avem o sancţiune - o recuperare de un milion de lei, aproximativ 300.000 de euro, pe care o să încercăm să o recuperăm pentru faptul că au decontat şi au solicitat într-un mod nelegal anumite decontări în zona punctelor de colectare, ei încasănd şi tarifele de la cetăţeni, dar pe de alta parte au cerut şi de la primărie bani pentru cei care pun în zona punctelor de colectare diverse deşeuri mai mari”, a explicat Cătălin Cherecheş.

În speranţa unei bune colaborări pe viitor, reprezentantul Drusal Ioan Cardoş s-a arătat dornic să aducă îmbunătăţirile necesare serviciilor prestate de compania pe care o reprezintă. „Bineînteles că, în urma celor văzute, vom lua noi măsuri şi vom vedea ce putem face pentru a putea îmbunătati calitatea. Nu vom spori efectivul, ci mai degrabă compartimentul de control şi de verificare”, a explicat directorul Dursal, Ioan Cardoş. 

Pentru plata serviciilor de salubrizare municipalitatea plăteşte 350.000 de lei pentru 15 zile iar pentru curăţarea depozitelor necontrolate până la 50.000 de lei pe lună. Plata societăţii Romprest se ridică la 80.000 de lei/lună pentru activitatea din timpul iernii şi ajunge la 400.000 de lei/lună, pentru serviciile prestate pe timp de vară.

SONDAJ: Sunt destule spaţii verzi în oraşele din România?

FOTO Parcul „Regina Maria“, un loc destinat tuturor băimărenilor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite