Reţeta ideală de paste cu pui şi ciuperci. Cea mai bună alegere când gătim pe fugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta poate fi îmbunătţită după imaginaţie FOTO Click.ro
Reţeta poate fi îmbunătţită după imaginaţie FOTO Click.ro

Pastele sunt întotdeauna o alegere bună atunci când timpul nu ne permite să stăm în bucătărie cu orele. Se pregătesc rapid, uşor, iar combinate cu ingredientele potrivite pot fi un adevărat deliciu.

Pentru că de multe ori timpul nu ne permite să întârziem prea mult în bucătărie, dar de mâncat, tebie să mâncăm cel mai rezonabl „compromis” e acela în urma căruia am gătit ceva gustos, într-un timp cât mai scurt. Şi cum pastele fac parte din categoria alimentelor ce pot fi gătite uşor şi rapid, iar rezultatul poate fi uimitor.

Pastele cu pui şi ciuperci par a fi o mâncare banală, însă pregătite în acest fel, pot fi o surpriză chiar plăcută. ”Când am afla tprima oră de reţeta asta nu mi-am imaginat că pastele pot fi gătite şi aşa. Credeam că doar la cuptor pot obţine sosul acela minunat”, spune Ana Stan, o băimăreancă, mamă a doi copii. 

Avem nevoie de: 

300g paste

1 piept de pui (nu prea mare)

1 ardei gras

4-5 ciuperci

Lapte (cât să acopere pastele)

2-3 căţei de usturoi

1 ceapă mică

Puţin unt (pentru prăjit)

150 g caşcaval

150 g parmezan

Cantităţile la caşcaval şi parmezan pot fi ajustate după gust

condimente: sare, piper, după gust

Se pune ceapa tăiată mărunt la călit, apoi se adaugă pieptul de pui, tăiat cubuleţe cu condimente (sare, piper, după gust). Când s-a rumenit, se scoate şi se pune la călit ardeiul şi ciupercile tăiate mărunt. Se adaugă usturoiul pisat, după care se adaugă pastele fierte. Peste ele se toarnă puţin lapte, dar să nu treacă peste paste, iar la final, după ce s-a lua de pe foc, se adaugă caşcavalul răzuit şi parmezan din belşug şi se condimentează după gust. „Reţeta spune că pastele se pun fierte. Eu însă prefer să le fierb direct în lapte, chiar dacă asta presupune să folosesc mai mult lapte, pentru că pe măsură ce fierb pastele, laptele se îngroaşă şi scade. Dar la final, după ce adaug caşcavalul, parmezanul şi bucăţelele de piept de pui prăjite, gustul este mult ai bun”, mai spune băimăreanca.

Pont: Reţeta poate fi îmbunătăţită după imaginaţia fiecăruia. Ciupercile pot fi înlocuite cu brocoli, spanac sau dovlecei, iar cantăţile pot fi ajustate după preferinţă.

Mai puteţi citi:

Din cauza vitezei, a plonjat cu maşina în râul Vişeu

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite