Patroană de şcoală privată, revoltată de ordonanţa care-i scuteşte pe directorii „de la stat“ de la obţinerea autorizaţiei ISU. „M-am săturat să susţin sistemul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele modificări legislative în domeniul educaţional stârnesc revolta celor care investesc în sistemul privat de învăţământ. Potrivit unei decizii adoptate joi, 4 aprilie, de către Guvernul României, autorizaţia ISU de securitate la incendiu a fost eliminată din obligaţia directorilor pentru acreditarea şcolilor şi grădiniţelor de stat. Măsura nu se aplică însă şi în cazul şcolilor private.

Conform documentului care a stat la baza votării Ordonanţei de Urgenţă, responsabilitatea obţinerii avizului ISU de către unităţile de învăţământ din domeniul public va trece acum la primărie. Decizia aleşilor, a stârnit un val de reacţii în rândul antreprenorilor care au investit în realizarea unei şcoli particulare. 

Este şi cazul băimărencei Flavia Zah, fondatoarea Şcolii Internaţionale din Baia Mare. A investit peste 50.000 de euro în toate dotările pentru a abţine avizul ISU, aspect cu care este total de acord, pentru că le-a realizat în ideea de a le oferi protecţie copiilor, dar nu este de acord că şcolile de stat nu sunt tratate cu aceeaşi măsură. 

„Am ajuns acasă la ora 3 p.m.! E prima dată când fac asta de când sunt în activitate profesională, cu excepţia vacanţelor cu familia. Am ajuns acasă cu furie în suflet şi lacrimi în ochi. Este prima dată când mă gândesc că ar fi spre binele meu şi al familiei mele să schimb armele şi să ridic vocea sus de tot! Este pentru prima dată când mă gândesc că dacă vorbesc în public despre imbecilitatea unora şi ipocrizia altora, nu am nimic de pierdut! Şi când mă gândesc că vreau să dezvolt o şcoală, singura şcoală cu iniţiativă 100% privată din judeţ, singura şcoală particulară care nu face rabat de la calitatea actului educaţional! Nu un bordel, oameni buni, o şcoală!”, a scris Flavia Zah pe o pagină de socializare. 

În cadrul postării, băimăreanca trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că celor din sistemul educaţional privat le sunt blocate orice fel de iniţiativă de a se dezvolta, preferaţi fiind „protejaţii şi pilele”. 

„Privaţii- patronii, cum ne numesc unii, deşi nici nu are sens să discutăm în ceea ce ne priveşte că apelativul este profund peiorativ, având în vedere “bagajul” pe care îl avem în spate în domeniul educaţiei şi la nivel intelectual, deci privaţilor, cum spuneam, le sunt blocate absolut orice iniţiative de a se dezvolta. Când spun asta, îmi asum, fiindcă m-am lovit de “protejaţii şi pupilele” sistemului de la nivel înalt, de Minister, până la nivelul de jos, prin ISJ-uri sau diverse deconcentrate ale statului şi varii instituţii...Să vă spun adevărul? Învăţământul privat nu e tot învăţământ pentru EI. Pentru EI, NOI suntem o struţo-cămilă, apărută aşa, din prea multă democraţie... Mi s-a spus asta, verde în faţă, anul trecut!”, continuă Flavia Zah. 

Citeşte şi

Cât de fantezistă este ideea ministrului Bădălău cu redeschiderea minelor de aur, ghiuluri şi inele. În teritoriu, e dezastru: „Nu pot comenta aşa ceva. E o glumă“

Gloanţe trase în sediul unei firme din Oradea. Patroana este soţia fostului şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite