Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Dan Marinca, liderul Clubului Mornarhiştilor Maramureşeni. FOTO: Captură youtube.com - Clubul Monarhiştilor Clujeni

Regele Mihai se retrage din viaţa publică şi a anunţat că Principesa Margareta, fiica sa, îl va reprezenta în toate activităţile publice. Preşedintele Clubului Monarhiştilor Maramureşeni, Dan Marinca, a arătat că este un gest oarecum aşteptat, având în vedere vârsta înaintată a Regelui, însă o comparaţie cu Principesa Margareta nu poate avea loc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monarhist convins, preşedintele Clubului Monarhiştilor Maramureşeni, Dan Mainca, a precizat pentru Adevărul că vârsta înaintată şi starea de sănătate precară a Majestăţii Sale sunt motive sficiente pentru a justifica retragerea din viaţa publică. Comparaţia dintre Majestatea Sa şi Principesa Margareta însă nu se poate face.

”Regele are vârsta foarte înaintată, deci e normal să-şi numească succesorul. Alegerea pe care a făcut-o este Principesa Margareta. Rămâne pe viitor, dacă în România va fi încă o dată monarhie, Parlamentul de la acea vreme va decide dacă merge pe prinicipiile articolelor 77, 78, 79 din Constituţia Regatului din 1923, sau adoptă o altă cale. Însă nu se poate face o comparaţie între cei doi. Principesa Mrgareta a avut doar activităţi caritabile, de reprezentare, n-a domnit, deci nu putem să facem comparaţie între o activitate princiară şi o activitate regală. Regele a domnit, a făcut acte care au rămas în istorie”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Dan Mainca. 

Mai puteţi citi:

citeste totul despre: